Вчера с моя приятелка се прибирахме заедно след работния ден.

...
Вчера с моя приятелка се прибирахме заедно след работния ден.
Коментари Харесай

Приятелка реши да провери просякиня, като й предложи продукти. Реакцията й силно ме изненада…

Вчера с моя другарка се прибирахме дружно след работния ден. По пътя спряхме в един хранителен магазин. Всяка от нас излезе с цялостна чанта с артикули. По пътя срещнахме просякиня с протегната ръка и моята другарка спря до нея.

По външния тип на дамата беше мъчно да се разбере на какъв брой години е. Приличаше на небрежна бабичка. До нея стоеше дребна кутия за лепта, а в ръцете си тя държеше табелка с молба за помощ.

Приятелката ми непосредствено подаде чантата си с хранителни артикули на тази жена. А тя стартира да се прави, че нищо не се случва, настойчиво не ни забелязваше. Очевидно нямаше потребност от хранителни артикули.

Но приятелката ми, с вярата, че не е разбрана, стартира да й споделя на всеослушание да вземе пакета за себе си. Просякинята обаче настойчиво продължаваше да се преструва, че е или глуха, или не схваща.

Ситуацията притегли вниманието на минувачите. Сред тях имаше и един човек, който познаваше добре тази жена. Той удостовери, че просякинята няма потребност от храна.

След това продължихме по пътя си. Разбрах, че моята другарка е предложила храната на просякиняъа с причина. Искала да види дали в действителност има потребност от помощ.

А след това ми описа доста забавна история за индийски артист на име Аамир Хан, който измислил по какъв начин да дефинира кои хора в действителност се нуждаят от помощ.

В разгара на епидемията от ковид артистът провел раздаването на брашно в най-бедния квартал на индийския град Дали. На едно семейство давали не повече от един кг брашно.

Това било толкоз малко, че единствено най-бедните пластове от популацията се обърнали за помощ. И когато хората отворили пакетите, видели, че във всеки от тях има 15 хиляди рупии, което в наши пари е към 300 лв.. За Индия това са прилични пари.

Ако хората в началото знаеха за парите, тогава всички без изключение биха пристигнали за помощ. А по този начин артистът съумял да помогне навръх тези хора, които в действителност се нуждаели от помощ.

Страхотен проект!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР