Вчера продължиха работните срещите между Костадин Костадинов - председател на

...
Вчера продължиха работните срещите между Костадин Костадинов - председател на
Коментари Харесай

„Алтернатива за Германия“ - европейският партньор на „Възраждане“ в Бундестага защитава българския интерес

Вчера продължиха работните срещите сред Костадин Костадинов - ръководител на   " Възраждане " и Станислав Стоянов- депутат и представители на " Алтернатива за Германия ". От немска страна в срещата участваха специалисти в региона на финансите, интернационалните връзки, стопанската система и депутати, измежду които зам.-председателят на " Алтернатива за Германия ", Норберт Клайнвехтер и ръководителят на работната  групата по Европейските въпроси проф. Харалд Вайел.

Работните групи по финанси, стопанска система и интернационалните връзки затвърдиха общата европейската посока на развиване на двете обединения.

Бяха разисквани тематики като: Македония, проблемите на Еврозоната, реформите- политиката за мигрантите на Европейския съюз (ЕС), Северен поток и други.

В диалозите ясно се открои позицията, че Германия и Германският Бундестаг са две разнообразни неща. Има политически партии в Германия, които пазят българския интерес. В Бундестага, това е " Алтернатива за Германия ". Факт, който ясно се отличи при гласуването на резолюцията.   На 15.06.23 в Германския Бундестаг се гласоподава парламентарна резолюция, импортирана от Зелените, Либералите и Социалдемократите, озаглавена “Подкрепете интензивно Северна Македония по пътя й към Европейския съюз ”.

Тази резолюция, която цели да вкара Македония неотложно в Европейския съюз, беше прокарана от политическите сътрудници на Българска социалистическа партия и “Демократична България ”. “Алтернатива за Германия ", която е сътрудник на европейско равнище на " Възраждане ",  гласува срещу резолюцията. Същата резолюция беше обсъждана директно след работните срещи с „ Възраждане “, в които депутатите детайлно разискаха историческите обстоятелства, както и насилието над българи в Македония.

По време на дебата в Бундестага, Социалдемократите и Зелените, които си партнират на европейско равнище с Българска социалистическа партия и “Демократична България ”, обявиха, ден след следващия побой над българин в Македония, че Македония е образец за  мирно общуване на разнообразни култури и тя неотложно би трябвало да бъде признато в общото европейско семейство.
Основно искане на резолюцията е Германският Бундестаг да поддържа участието на Македония в Европейски Съюз, в това число и с финансови средства, с цел да бъдат изпълнени формалните критерии и присъединението на Македония към Европейски Съюз да бъде допустимо най-скоро.

По тематиката за Референдума за въвеждане на еврото в България, който беше иницииран от " Възраждане ", работните групи, формирани от специалисти по финанси и стопанска система, дискутираха въпроса, за какво влизането в Еврозоната ще навреди на България. Евросистемата сега е клуб, който на процедура не е в положение да съблюдава личните си правила. Понастоящем Евросистемата се държи дружно единствено от развиването на паричното предложение и от държавното финансиране.
И двете работни групи се съгласиха с извода, че влизайки в Еврозоната, България би премахнала инструмента на националната парична политика. Българите имат преимуществото, че държавният дълг е релативно невисок. Държавният дълг ще се промени, в случай че България влезе Еврозоната, тъй като общите задължения на равнище Европейски Съюз ще бъдат в допълнение разширени, което косвено ще усили националния дълг.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР