Вчера приключи приемането на заявки за участие във втория кръг

...
Вчера приключи приемането на заявки за участие във втория кръг
Коментари Харесай

8 отбора влизат в надпреварата за Шампионската лига по ветроходство в Бургас

Вчера завърши приемането на поръчки за присъединяване във втория кръг на Шампионската лига по ветроходство, който ще се организира в Бургас през почивните дни. Осем тима ще влязат в конкуренция за трофея на клубното състезание за еднотипни лодки в България и ще се борят за правото да показват България на международните финали на Шампионската лига през 2022. Надпреварата е втори кръг за България, като през първия кръг, провел се във Варна през юни, първенци станаха тима на ОВК Несебър-2, последвани от LZ Yachting – 1991 и North Sails. В този втори кръг присъединяване ще вземат тимовете на LZ Yachting, Yasido (ВК Порт Бургас), Parkmart, Ултрамарин, Siroko Wind Club и Семеен кодекс Синева.

В Бургас са към този момент и четирите еднотипни лодки SB20, които тимовете ще ръководят на ротационен принцип във всяка гонка. Идеята е всеки екипаж да смени по няколко пъти лодката, както и съперниците, против които се изправя. Така този вид конкуренция се трансформира в същинска борба на механически умения, тактика и устойчивост. Състезанието е доста атрактивно за аудитория защото е динамично, а уредниците са се постарали то да се организира наоколо до брега, с цел да могат жителите и посетители на града да се допрян до магията на спортното ветроходство.

„ За нас е значимо да проведем по един кръг в двете ни ветроходни столици – Варна и Бургас, а също и да създадем един към София, като задачата ни е да запалителен допустимо най-вече хора по този вид ветроходство, наличен както за начинаещи, по този начин и за напреднали. Имаме огромни упования към Бургас заради обстоятелството, че клубът хазаин е формиран от изключителни експерти, които същински се интересуват от развиването на спорта ни, само че също и поради доста интелигентната и осведомена аудитория. Специално за феновете приготвяме една изненада и още през идния уикенд, компании от Бургас ще могат да провеждат за чиновниците си изцяло безвъзмезден демонстрационен ден с каране на нашите лодки. Надяваме се това да даде нов подтик и повече младежи да припознаят ветроходството като свое занимание, а за какво не и като един по-различен тим-билдинг “ – показа Иван Георгиев от BORA Sailing, уредник на проявата.

BORA Sailing Championship ще се организира през дните 11-12 септември в зоната на Морска гара –Бургас. Организатори са BORA Sailing в партньорство с Яхт клуб „ Порт Бургас” и Община Бургас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР