Вчера премиерът акад. Николай Денков заяви, че България ще предложи

...
Вчера премиерът акад. Николай Денков заяви, че България ще предложи
Коментари Харесай

Асен Василев: В бюджета има ресурс за хуманитарна помощ за Израел

Вчера министър председателят акад. Николай Денков съобщи, че България ще предложи филантропична помощ на Израел.

 

" България ясно съобщи поддръжка за Израел в тази ужасна обстановка. Техни жители са нападнати, има цивилни, които са отвлечени, цивилни, които са умряли ", уточни Василев.

 

Финансовият министър съобщи, че при повишение на цените на петрола ще се търси друга компенсираща мярка за потребителите, тъй като отстъпката от 25 стотинки за литър е стопански неоправдана. “Тази мярка е отстъпка, която работеше в редица европейски страни, беше спряна от Европейска комисия във всички тези европейски страни. Единственият метод тази мярка да бъде обновена е, в случай че тя важи за всички коли, включително и за небългарските директно преминаващи, което би я направило стопански неоправдана, защото няма целево да се подкрепят българските консуматори. Така че по-скоро ще се търси различен вид да се подкрепят жителите ”, изясни Василев.

 

Той посочи, че с 3% бюджетен недостиг за идната година ще влезем в Маастрихските критерии за приемане на еврото. „ Движим се в плановете, дори по-добре от месечните проекти. Първо би трябвало да бъдат признати данъчните закони, лятото нямахме този разкош и това сътвори напрежение. В момента Народно събрание е във почивка, а е време да се гледат тези данъчни закони, тъй че най-вероятно ще има изместване на приемането на бюджета ”, добави още финансовият министър.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР