Вчера, по време на тунинг изложението SEMA в Лас Вегас,

...
Вчера, по време на тунинг изложението SEMA в Лас Вегас,
Коментари Харесай

Hennessey Venom F5 e с 1600 „коня” и ще гони 480 км/ч

Вчера, по време на тунинг ревюто SEMA в Лас Вегас, Hennessey показа своето оръжие, с което желае да унищожи Bugatti Chiron. Подобно на сегашния Venom GT, и при F5 всичко е въпрос на скорост. Компанията дава обещание, че F5 ще доближи 300 мили/ч, което се равнява на над 480 км/ч. За разлика от GT обаче, новият модел е конструиран от нулата.

Шасито на Lotus е изчезнало, вместо него Venom F5 ляга върху тръбна структура от въглеродни нишки. Екстериорните панели също са направени от въглерод, а новият дизайн го прави доста по-обтекаем от предходния модел. Новият F5 е с коефициент на въздушно противодействие от 0,33 (Cd), до момента в който актуалният модел Venom GT е с коефициент Cd 0,44. При Bugatti Chiron този коефициент е 0,38.

Не очаквайте хибридно задвижване от компания, която постоянно е залагала на суровата мощност. В случая приказваме за 7,4-литров битурбо V8 мотор с алуминиев блок, който генерира чудовищните 1600 к.с. и 1762 Нм въртящ миг. Всички тези параметри се изпращат единствено към задните колела, обути в гуми Michelin Pilot Cup 2. Преносът на мощ става посредством 7-степенна скоростна кутия с един съединител. Като алтернатива се предлага и ръчна скоростна кутия, само че Хенеси твърди, че ще се борите с тракшън контрола (базиран на GPS) чак до 225 км/ч. С други думи: при промяна на предавките ще превъртате гуми при 225 км/ч! За това се желае кураж.

Оборудван със специфичен режим Vmax, F5 снижава задното си крило и затваря въздушните отвори над спойлера, с цел да усъвършенства аеродинамичната успеваемост. Това дава опция на F5 да спринтира до 300 км/ч за единствено 10 секунди, до 400 км/ч за под 20 секунди, а оптималната скорост е 301 мили/ч (484 км/ч)… настояват от компанията. А тези параметри вършат (ще чакаме удостоверение на пистата) американската отрова по-бърза от Koenigsegg Agera RS и Bugatti Chiron.

Ще бъдат създадени единствено 24 бройки, като цената на всяка една от тях ще стартира от $1,6 млн. Ще стартира, тъй като Hennessey предлага варианти на стойност още $600 000. Потенциалните притежатели ще би трябвало да аплайват, като утвърждение ще би трябвало да получат персонално от Джон Хенеси.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.

Китайци тестват трамвая на бъдещето

Tesla пусна 50 суперзарядни станции под един покрив

Карта на най-продаваните авто модели и марки по света
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР