Вчера, около 18:00 часа, 24-годишен мъж от Шумен сигнализирал в

...
Вчера, около 18:00 часа, 24-годишен мъж от Шумен сигнализирал в
Коментари Харесай

Младеж от Шумен спаси съгражданин от ало измамници


Вчера, към 18:00 часа, 24-годишен мъж от Шумен алармирал в полицията, че несъзнателно е бил замесен в лъжлива скица. Пред чиновниците на реда той обяснил, че откакто бил нает за пощальон на документи, го изпратили на адрес в регионалния град. Там, през прозорец му били хвърлени персонална и дебитна карта, както и сумата от 1290 лв.. Виждайки "пратката ", която трябвало да достави, младият мъж се усъмнил, че евентуално става дума за машинация и неотложно отишъл в районното ръководство.

В хода на извършените първични полицейски дейности било изяснено, че парите и документите са хвърлени от 75-годишен мъж, който е бил въведен в подвеждане, че спомага за провеждането на интервенция за задържане на измамници.

Разследването на случая продължава в границите на формираното досъдебно произвеждане.

От полицията още веднъж припомнят: Не се доверявайте и не давайте пари на непознати! Полицията не желае пари от жителите, с цел да си свърши работата. Институциите не събират пари на ръка. Искането на пари по телефон е безапелационен знак за машинация. Не помагайте на измамниците! Не им съобщавайте номера на мобилния си телефон и адреса си. При сходни позвънявания не се колебайте да потърсите подпомагане на тел. 112.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР