Вчера на заседание на Комисия по регионална политика, благоустройство и

...
Вчера на заседание на Комисия по регионална политика, благоустройство и
Коментари Харесай

Възраждане с подробности за промените, свързани с винетките


Вчера на съвещание на Комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление, с единогласие са признати промени в Закона за пътищата. От „ “ имахме имахме три оферти, които бяха признати с цялостно болшинство. Това съобщи депутатът Коста Стоянов от „ “ на брифинг пред медиите.

„ Две от тях бяха за осведомителен режим за приключване на винетките. Ако някой има винетка едногодишна, която занапред ще изтече, той получава съобщение в 14-дневен период преди приключването ѝ, какво и второ съобщение в двудневен период. Въвежда се и съобщение за тримесечните винетки – то ще бъде един път два дни преди приключването ѝ “, осведоми той.

„ Считаме, че с оглед интензивното всекидневие на всеки жител е обикновено да се не помни приключването на винетките. Проведохме диалози с Министерството на електронното ръководство и Агенция за пътна инфраструктура “, сподели още той.

По думите му тези промени ще влязат през юни месец тази година.

Друго предложение е таван на нарушаването при потребление на републиканската мрежа без винетка. „ В момента в Закона за придвижване по пътищата е 300 лева Ние постановяваме това да бъде трикратно в границите на една календарна година – най-много три санкции за най-много 900 лева По този метод, за в бъдеще, ще ограничим проблема Пролеша, където има информация,че има нарушавания на избрани МПС за десетки хиляди левове, а даже в последите дни се оказа, че има нарушавания за стотици хиляди левове “, разяснява Стоянов.

От партията оповестиха, че с по този начин препоръчаните текстове облекчават водачите на МПС, изключително притежателите на годишни винетки.

„ Беше признато да се вършат корекции и до три знака при неверно въведен номер при пазаруването на винетка. От момента на определяне на нарушаването досега на корекцията няма да се постановат санкции. Бяха въведени облекчения и за водачите на къмпинг колите, които ще се приравнят към леките коли и по този начин ще заплащат винетки като за лек автомобил “, добави още националният представител.

Предложенията ще бъдат на дневен ред на следващия ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР