Вчера на закритото заседание премиерът е лъгал, когато го питахме

...
Вчера на закритото заседание премиерът е лъгал, когато го питахме
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Премиерът е лъгал брутално, оказал е натиск върху службите за съставяне на списъци

Вчера на закритото съвещание министър председателят е лъгал, когато го питахме всякакви неща. Изслушахме Външно министерство, изслушахме службите. Разказаха какво се е случило. Лъгал е брутално. Първо - еднолично решение и напън върху службите за сформиране на описи. Това сподели Тошко Йорданов – ръководител на ПГ на Има Такъв Народ пред публицисти след чуването на ръководителя на ДАНС и външния министър на председателски съвет за изгонените 70 съветски дипломати. Той дефинира историята като „ извънредно по-гнусна и по-мръсна “, в сравнение с е предполагал.

Йорданов акцентира, че министър председателят на практика е употребявал службите и напомни последователност: „ На 8 юни ние излязохме от държавното управление и от обединението. На 9 юни, без това да е планувано в този Съвет, има точка „ Разни”. Няма точка „ Руски шпиони”. Влиза министър председателят и стартира с точка „ Разни”, която формулира като „ Руски шпиони”, тъй като пада от власт. И заповядва на службите да вършат това, което правят”, разясни ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ.

Според него министър-председателят в оставка е човек, който употребява държавната машина за себе си. „ Човекът юрка цялата страна, тъй като пада от власт. Че това и Борисов не си го е разрешавал. Аз си мислех, че Борисов е тиранин. Да впрегнеш цялата страна за себе си - това е незаконно. Нали разбирате какво е правил този”, добави Йорданов.

Той обясни, че за някои от 70 дипломати има учредения, само че за други би изразил подозрение. Йорданов упрекна Петков в неистина. „ Той е измамник. Лъже - няма нито един отчет на ДАНС, няма никакво решение на Съвет. Има устни разпоредби на Петков”, сподели още депутатът.

Дипломатите пък не били изгонени по правилото за взаимност, а „ с отчети със описи на ДАНС по искане персонално на премиера”. „ Първи лист, три дни по-късно - втори лист, с цел да стане броя, която той желае. Това е толкоз отвратително”, е мнението на Йорданов. Той регистрира, че министър председателят в оставка е направил „ безусловно тъпчене на закона”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР