Вчера на среща с ученици от 11 г клас на

...
Вчера на среща с ученици от 11 г клас на
Коментари Харесай

Представители на Административния съд във Варна се срещнаха с ученици

Вчера на среща с възпитаници от 11 г клас на Варненската комерсиална гимназия " Георги С. Раковски “ арбитър доктор Марияна Ширванян от Административния съд сложи началото на уроците в образователното заведение през актуалната 2023/2024 образователна година. Те са по Образователната програмата на Висш съдебен съвет " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “.

В своята лекция за специалността " арбитър “ магистратът описа на младежите за това, по какъв начин се става арбитър и какви са условията съгласно Закона за правосъдната власт за индивида под тогата и качества, които би трябвало да има съдията; за статута на административните съдии в Република България.

Учениците научиха за провокациите, които стоят всекидневно пред един магистрат, за пътя, който би трябвало да извърви всеки, който желае да правораздава в правосъдната зала, за ролята на независимостта на съдиите, като едно от главните условия в родното ни законодателство, за нуждата от бързо и дейно правосъдие. Как фамилията и околните на съдията са свързани и виновни за своето държание в обществото, показа пред учениците арбитър Ширванян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР