Вчера на КСНС разговаряхме за целия сектор Сигурност. Решенията бяха

...
Вчера на КСНС разговаряхме за целия сектор Сигурност. Решенията бяха
Коментари Харесай

Каракачанов оповести заплатата, с която стартира един войник в армията, сумата е...

" Вчера на КСНС разговаряхме за целия бранш " Сигурност ". Решенията бяха оповестени обществено. Общата констатация е, че би трябвало да се усили заплащането в бранша. Това съобщи в ефира на Нова телевизия военният министър Красимир Каракачанов. " Средна заплата в армията е мъчно да се каже. Един боец в армията стартира със 608 лв.. Нека да бъдем справедливи, освен в бранш " Сигурност " са ниски заплатите.

" Видях и виждам, че се търси разнобой сред министър председател и президент, не нямаше. Президентът към този момент е висш главнокомандващ, в неговото изявление нямаше ограниченост ", съобщи още министърът на защитата.

" Лично моето мнение, а и на премиера Бойко Борисов е, че плановете за модернизиране на Българската войска би трябвало да се развиват по едно и също време. Сухопътните войски са повече от 50% от наличния състав на армията. Те имат потребност от нови бронирани машини. Хората употребяват Сухопътните войски при всички бедствия. Вчера се разбрахме, че парите за рационализация могат да бъдат вложени в българското произвеждане. Необходими са 340 бронирани машини.

Трябва да създадем преценка и да забележим дали ние можем да си произведем тези бронетранспортьори. За изтребителите е ясно, че не можем да си ги произведем сами и би трябвало да се купуват, само че за Сухопътните и Военноморските сили може да влагаме парите на българските данъкоплатци в родното произвеждане. Трите рода войски би трябвало да се развиват паралелно

В програмата за ръководство е планувана опцията за военно образование в учебните заведения и въвеждане на кардинална на доброволната работа, т.е. при навършени 18 години ", акцентира Каракачанов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР