Вчера Момчил Младенов гостува в предаването „Гласове“ на един от

...
Вчера Момчил Младенов гостува в предаването „Гласове“ на един от
Коментари Харесай

Врачанският кандидат за кмет Момчил Младенов гостува при Явор Дачков

Вчера Момчил Младенов гостува в предаването „ Гласове “ на един от най-опитните публицисти в България – Явор Дачков, дружно с известната българска журналистка Валерия Велева и дългогодишния кмет на София Стефан Софиянски. Двамата разговаряха за ориста на град Враца, предизборните поправки и нуждата от промяна на политическия модел.
В момента в община Враца липсва присъединяване на жителите във властта. Никой не се допитва до хората за това от какво в действителност имат потребност. Решенията се взимат еднолично или в стеснен кръг от хора, без да се има поради мнението на врачани и без никакви диспути в Общински съвет. Това би трябвало да спре. Къде е гласът на хората, по какъв начин са отразени техните стремежи в политиката? За четири години получихме нарастване на цената на билетите за градския превоз, опит за ограничение на активността на пенсионерските клубове, скъпи, само че в доста от случаите некачествени поправки, които бяха по план и щяха да се случат, без значение от това кой е на кметското място. Но не се оказа никаква поддръжка за младежите в града, за децата, за младите родители. Само за 2017 година популацията на общината е намаляло със 720 души. Ето за какво Момчил Младенов предлага таксите за детските градини да се поемат от общината, а не родители с минимални заплати да се чудят по какъв начин да свържат двата края. Безплатният градски превоз за всички възпитаници и увеличението на еднократната помощ за новородени деца също ще улесни финансово врачанските фамилии. „ Всичко това е изцяло допустимо в границите на настоящия бюджет на общината, стига вярно да се подредят целите и да се ръководи транспарантно “, сподели Младенов.
„ Друг главен проблем е незадоволителното финансиране за кварталите, които са сърцето на един град. “, показа Момчил Младенов. Докато се разрушаваше здравия градски площад, жителите на квартал „ Бистрец “ превеха подписка поради невъобразимо неприятните пътища пред техните домове. И това не е индивидуален случай. Хората помнят централния площад на Враца. Той беше изработен с прелестни плочи от гранит, един от най-дълготрайните естествени материал. Площадът изглеждаше величествено и имаше идейна комплектност и символна съгласуваност с паметника на Христо Ботев. Сега врачани имат нов площад, чието качестово може да бъде противоречиво. Настилката е зърнеста и надалеч не е толкоз устойчива. Но това се прави, с цел да се обезпечи ремонт единствено след 2-3 години. По първичен проект даже градският площад не е трябвало да бъде разрушаван, с цел да може да се ремонтират плочките на площад „ Македония “ и гаровия площад, които в действителност имат незабавна потребност от замяна.
27 октомври е денят, когато хората ще изберат кой да ги ръководи – този, който натрупа жилища и цялостни банкови сметки, тъй като взима комисионна от всяка поръчка в общината, или този, които има проект за смяна на политическия модел и който слага индивидът в центъра на ръководството.
За Враца на врачани гласувайте с номер 56 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР