Вчера Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на

...
Вчера Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на
Коментари Харесай

Бойко Борисов и Слави Трифонов не са подали в КПКОНПИ декларации за доходи и имоти

Вчера Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) разгласява декларациите за имущественото положение на депутатите от 44-то, 45-то и 46-то Народно заседание. 40 депутати са подали заявления със забавяне, а 10 от народните представители въобще не са заявили имущество, съобщаво Нова тв.

 КПКОНПИ разгласява приходите и парцелите на Радев, Янев, Рашков, Петков, Василев и депутатите Виж още

Сред неподалите документи е водачът на " ИТН " Станислав Трифонов, който беше за малко народен представител в 45-ото Народно заседание.

Финална декларация не е подал и някогашният министър председател Бойко Борисов.

Закъснелите и неподалите имуществена декларация депутати подлежат на административна глоба. Според закона санкцията е сред 1000 и 3000 лева

Новите депутатите имат период за подаване на декларациите за имуществото и ползите си. Той стартира да тече от момента на полагането на клетвата и ще продължи до 4 януари 2022 година.

По закон депутатите се длъжни да подават заявления за имотното си положение при встъпване в служба и при овакантяване на Народното събрание.

Някои народни представители пък са на мнение, че обсегът в наличието на декларацията би трябвало да се разшири. " Така е редно - хората от държавната власт би трябвало да са обществени и транспарантни. Аз депозирам, откогато съм общински консултант. Там да вземем за пример разказвам и подписани покупко-продажби - за какво и за депутатите да не стане по този начин?! ", попита Владислав Панев от " Демократична България ".

Пълният лист с имотното положение на народните представители е обществен на уеб страницата на.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР