Вчера комисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви, че в

...
Вчера комисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви, че в
Коментари Харесай

ЕК няма да финансира изграждането на стени по границите frognews.bg

Вчера комисарят по вътрешните работи Илва Йохансон съобщи, че в европейския бюджет няма планувани средства за сходни уреди. Коментарът на комисията е в отговор на настояването от страна на Австрия да обезпечи на България средства за доизграждане на оградата по границата с Турция. Австрия цитира калкулации на българските управляващи, съгласно които за това са нужни 2 милиарда евро.

 

Говорител на Европейската комисия разясни, че страните сами дефинират по какъв начин ще пазят външните граници на Съюза. Според него Брюксел финансира огромна част от ограниченията за по-добра защита, само че е и построяването на стени. Говорителят съобщи, че Европейската комисия може да обезпечава финансиране за техническото застраховане на граничното наблюдаване, за компютърни системи, за построяването на гранични контролно-пропускателни пунктове или наблюдателни кули.

 

Снощи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен изпрати писмо до водачите на страните от Европейски Съюз по отношение на изключителната среща на върха при започване на м. февруари, отдадена на миграцията. В писмото си тя показва, че Европейски Съюз би трябвало да усъвършенства защитата на основните граници на Европейски Съюз, като се сложи приоритет на българо-турската граница.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР