Вчера, изплашени и вцепенени от нарастващото недоволство в цялата страна,

...
Вчера, изплашени и вцепенени от нарастващото недоволство в цялата страна,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Призовавам всички, в деня, в който вотът на недоверие се дебатира, да се съберем пред парламента

Вчера, изплашени и вцепенени от възходящото неодобрение в цялата страна, министър председателят Борисов, вицепремиерите му и представителите на ръководещото болшинство направиха неприемливи внушения, в това число и за Българска социалистическа партия.
Първо, десетките хиляди протестиращи българи на разнообразни възраст, с разнообразни политически убеждения, с разнообразни специалности, не са платени провокатори. Те са честни хора, които желаят правдивост. 
Второ, Борисов ръководи 10 години със боязън и репресии. Вчера направи същото. Внуши, че ще бъде разпален Партийният дом. Че Българска социалистическа партия ще счупи страната. И грубо бяха бити беззащитни хора. Няма да поносим това повече.
Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишното им ръководство. Многократно погазиха Конституцията и законите на страната. Заличиха разделянето на управляващите. Обезсилиха институциите. Управляваха като мафиотско- олигархичен кръг. Доведоха ни до първо място по беднотия и корупция и до последно по независимост.
Случилото се в президентството е недодялан акт на тъпчене на Конституцията и върховенството на закона. Но то беше мотивът, капката, която преля чашата. И виждате, че митингите към този момент не са единствено в поддръжка на президента. Причините са доста по-дълбоки - същинските аргументи за националното неодобрение, потискано години наред, са пагубното и корумпираното ръководство на мафиотско- олигархичния кръг ГЕРБ във всички сфери на публичния живот. Ние не го споделяме за пръв път през днешния ден, тъй като има митинги. Заявихме го преди 4 години, освен на думи - показвахме го с образци. Противопоставяхме се с действия - твърдо и поредно за целия мандат. На този модел на ръководство би трябвало да се постави край.
Поздравявам всички, които преодоляха страха и излязоха да кажат- " Стоп ". Призовавам нашите членове и симпатизанти да не престават да провеждат, да поддържат и да се включват в митингите в цялата страна.
Скъпи българи, този модел на ръководство може да бъде заменен по два метода - под натиска на митингите или с избор на съмнение. Ще успеем дружно и ще бъдем по-силни, в случай че ги съвместим в едно. В сряда внасяме избор на съмнение против държавното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти. Призовавам всички - без оглед на партийни благосклонности, в деня, в който този избор се дебатира, да ни поддържат пред постройката на Народното събрание. Мирно, спокойно, без провокации и ексцесии.
ГЕРБ счупиха страната. Всеки ден оставане на власт е гибелен за България. Единственият метод това да спре е оставка на държавното управление. И строеж, още веднъж, от умни, знаещи, можещи и почтени хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР