Вчера ИТН и БСП проведоха експертни разговори като обсъдиха възгледите

...
Вчера ИТН и БСП проведоха експертни разговори като обсъдиха възгледите
Коментари Харесай

Ето около кои приоритети се обединиха БСП и ИТН в сферата на икономиката |

Вчера Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия организираха експертни диалози като разискаха възгледите си в сферата на стопанската система. Двете партии се сплотиха към 8 общи целта. Това стана ясно след изказване на водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден. 

Като първи приоритет Нинова уточни страната да не се отдръпва от основни браншове, а да ускори ролята си на регулатор и асистент на българската стопанска система. 

Във връзка с това тя уточни случая с ББР, като съобщи, че Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ са се споразумели " ББР да не се приватизира, а да се преструктурира, тъй че в действителност да стане банка на дребния и междинен бизнес ".

На второ място Нинова уточни понижаване на лицензионните разрешителни режими, които са в тежест на дребните и междинни компании. Тя разясни, че при следващи диалози икономическите специалисти ще уточнят какъв брой и кои режими, както и в кои браншове би трябвало да бъдат отстранени или промени облекченията. 

Нинова изброи още правене на национална карта " Образование и стопанска система " - национална и районна за потребността на кадрите;намаляване на районните различия; част от налозите да останат разполагаем за общините; да се усили капитала на българската организация по експортно обезпечаване на дребни и междинни фирми; искане от идващото постоянно държавно управление за удължение на периода за Мини-Марица " Изток ", в интерес на служащите в региона; опазване на нуклеарната енергетика. 

Разговорите с Има Такъв Народ по цели не престават, безапелационна бе лидерката на социалистите. Въпреки това Нинова означи, че Българска социалистическа партия няма да даде окончателната си поддръжка за съставянето на държавно управление преди решение от Националния съвет на партията и преди да бъде разгласен състава на Министерския съвет.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР