Вчера имаше валежи, на повече места и придружени от силни

...
Вчера имаше валежи, на повече места и придружени от силни
Коментари Харесай

Максимални температури между между 26° и 35° днес

Вчера имаше превалявания, на повече места и съпроводени от мощни гръмотевични стихии в Западна България.

Днес превалявания са малко евентуални. Ще доминира слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 30° и 35°, в София - към 29°, по Черноморието – от 26° до 30°.

И на следващия ден над страната ще доминира слънчево време. Дневните температури ще продължат да се покачат и ще са сред 31° и 36°, в София – към 31°. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

По Черноморието също ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 27° до 30°. Температурата на морската вода е към 23 - 25°. Вълнението на морето ще е едва.

Предимно слънчево ще е времето и в планините, с дребна възможност за следобедни валежи в масивите от Западна България. Вятърът ще е сдържан, от изток-североизток.

Максималните температури в курортите ще са от 20 градуса на Алеко до 28 градуса в Банско. В Боровец и Пампорово – към 23 - 24 градуса.

Слънчево и горещо ще бъде на следващия ден и съвсем на всички места на Балканите, само че на обособени места на полуострова в следобедните часове ще превали и прегърми.

Слънчево и горещо време се чака на следващия ден и в доста региони от Европа. Много по-хладно и с превалявания ще бъде във Франция и на Британските острови, а в Поругалия ще бъде доста прохладно.

У нас в първия ден от юли ще бъде доста горещо с оптимални температури сред 32° и 37°, само че през втората половина на деня ще има превалявания и гръмотевици. Следобедни валежи се чакат на обособени места и през почивните дни, когато напълно едва и краткотрайно ще захладнее.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР