Вчера имах среща с кметовете на четирите най-големи градове в

...
Вчера имах среща с кметовете на четирите най-големи градове в
Коментари Харесай

Сандов за проблема с мръсния въздух и категоричен отказ към гребците ни за Ропотамо

Вчера имах среща с кметовете на четирите най-големи градове в страната, те желаеха експертен съвет за чистотата на въздуха. За мен аргументите за мръсния въздух към този момент са ясни, а даже и съда постанова санкции. Решенията са лесни - не допускайте паркиране в зелени площи, като слагате колчета, мийте улиците, въведете нискоемисионни зони в градовете. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите.

Твърде дълго лъгахме Европейска комисия, че ще си осъществим рекомендациите против мръсния въздух, а в този момент ще плащаме поради неизпълнени сделки. Минималното, което ще платим в този момент е 10 млн. лева и още по 20 млн. лева за всяка неизпълнена година за въздуха, разкри още той.

Министър Сандов даде и образец за казуса с отпадъците – в случай че може всеки жител на пазар да си носи многократна торбичка, а производителите да не преопаковат към този момент опаковани артикули.

Министерство на околната среда и водите шефът изиска замърсителят да заплаща, а не таксата боклук да се дефинира на база величина на апартамент.

Вчера гребци алармираха, че министърът ги е изгонил от река Ропотамо, където те се приготвят зимата. По проблема съобщи, че от 20 години се замърсява реката, а няма да има отстъпки даже и за тима ни по гребане.

Повече информация за проблема
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР