Вчера и онзи ден температурите бяха нормални за юни месец

...
Вчера и онзи ден температурите бяха нормални за юни месец
Коментари Харесай

Климатолог: В началото на юли може да има брутална градушка

Вчера и оня ден температурите бяха естествени за юни месец - сред 20 и 27 градуса. Вчера следобяд към 16:30 в София беше 15 градуса, само че след това температурите още веднъж се покачиха. Това са най-бурните месеци, дружно с първата половина на юли. Не е нещо ужасно. Това съобщи в ефира на " Събуди се " по Нова тв климатологът Георги Рачев.

" Очакват ни още две-три талази до края на месеца - през днешния ден и на следващия ден ще вали, вторник и сряда ще бъде по-невалежно, а в четвъртък ни чака идната порция превалявания до понеделник и вторник. Няма циклон, има един антициклон. Имаме влажна, неустойчива въздушна маса. Условията за градушки остават, като към края на месеца те ще понижават и по интензитет и по повърхност. В началото на юли не е изключено обаче да има брутална градушка, както на 8 юли 2014 година ", съобщи Рачев.  

" Живеем в доста по-топло време от преди. Не е студено, доста е неустойчиво и с доста превалявания. Има петнист темперамент на летните превалявания, което е типично. От идната неделя (24 юни) ще закачим слънцето. Нашето море е много топло. Тази година то е по-топло от естественото с към 2 градуса за сезона. В Гърция времето ще бъде хубаво. Понеделник-вторник пътувайте натам. Гърция е доста слънчева страна. В прилежаща Турция също курортите работят на макс. Няма никакви проблеми. Проблемите ще останат за София и Западна България, където вторник и сряда ще имаме дребна отмора, само че от четвъртък до неделя ни чака дъждовно време. Такъв е климатът на столицата ", съобщи климатологът.

" Още на 15 май предсказахме това време. Това не постоянно се реализира - прогнозата толкоз напред във времето да остане тъкмо същата. Температурите юли ще бъдат такива, каквито ги познаваме - топъл, естествен и типично летен месец. В Западна България ще има малко по-големи превалявания. В източна България и в Гърция времето ще бъде с естествени и даже малко по-ниски превалявания. Очаква ни едно хубаво и дълготрайно лято. Септември също ще бъде доста прекрасен ", призна Рачев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР