Вчера и днес адвокат Лулчева ви каза в прав текст,

...
Коментари Харесай

Илиян Василев: Същата ли тази прокуратура, която толерира наркопрестъпността, ще разследва убийство от наркозависим? />Реклама / Ads
Вчера и през днешния ден юрист Лулчева ви сподели в прав текст, у нас наркоразпространението се намира под контрола на страната, т.е. на ръководещите, и подконтролните им служби. Това продължава традицията на Държавна сигурност, която контролираше каналите на дрога през страната.
Едно време това беше метод, през който се дестабилизираше Запада и изпращаха пари на леви, анархистични и прочие антиистаблишмент сили.

Днес е същото, трафикът се управлява от група на върха - доновете от старите служби и политици, под тях са олигарсите и босове мутри и надолу са полиция и служби, които работят в синхрон.

Нали се сърдехте, че споделих, че е убийството на Милен е преднамерено. Единствено няма да са потвърди гарант.

Но има ли предумисъл в това, че държавните мъже умишлено толерират продажбата на дрога, освен това най-скъпа у нас? Има и претекст - персонално обогатявена и извънконтролни пари, въздействие и власт. Пушката един път гърми независимо.

Има и още един претекст - създавайки мрежа от наркозависими и отвън надзор хора тези " донове " могат да правят всичко. Могат да торъчват убийства които да наподобяват като случай. Или не се досещате за такива в предишното, които останаха без оголен палач или претекст?

В случая, килърът на Милен, евентуално е излязъл в околоземна орбита. Има и готово пояснение - безценен опиат. Излиза и специалист да ви изясни, че работата е станала поради опиата.

И никой не пита, като знае какъв резултат провокира този опиат, дали вземането му не е равностойно на натискане на спусъка на револвер. И къде го е взел и кой му го е дал?
И отново запитвам, в случай че беше не с българско, а с мюсюлманско име, щеше ли това да се счита за терористичен акт, тъй като минимум шест души щяха да поемат по Пътя към Светлината дружно с Милен?

Същата ли тази прокуратура, която толерира наркопрестъпността, ще проверява ликвидиране от наркозависим? Ако въобще може да се има вяра на нещо, в това число че всичко е поради някакви " естествени " сили - четири екзотични опиата.

И най-после - неотменима част от Схемата, е " хващането " на колета и " положителната работа " с партньорските служби, заедно с хвалбите. Това е налог публично мнение у нас и отвън. Принципът, както при соца, е какво вършиме в страната си е ваша работа /тоест дали контролирате вътрешните мрежи и вършиме допустимо такива като килъра на Милен да получава " своето " /, това което би трябвало да вършиме е понякога да залавяте интернационален трафик, който да върви към Запада. И тогава получавате потупване на рамото и индулгенция за това което прави вътре в страната си. Кажете едно име на прочут наркотрафикант, който да не е бил в тясно взаимоотношение със службите? Поне един?

Това ми разправяше преди време човек, който доста знаеше. Същото го сподели през вчерашния ден и юрист Лулчева при Генка Шикерова в " Алтернативата ". Та си спомних.
Системата умъртви Милен, и тя в този момент ще проверява убийството му.

За това от през днешния ден на авансцената още веднъж ще излезе пиар с присъединяване на Министерство на вътрешните работи и Гешев. Паралелно с короновирусния военачалник. За да изчезне в сянката отговорността на тези на върха, които даже нямаха смелостта да изкажат обществено съболезнования.

За това желаех да се направи едно виртуално изпращане на Милен в мрежата. Просто да се съберем и да споделим мисли и съпреживяното с него. Защото беше необичаен човек.
Не мислете, че му е било елементарно. Всеки желае да има висок стандарт и за себе си и за фамилията. Това изявление с Борисов, в което го слага на мястото, по краткотрайна телевизия EBF /която също изчезна като BIT/ му коства " нарочването " му от премиера, което години по-късно го изгони от Нова ТВ.

И през днешния ден когато се пробвам да придумам известни хора, писатели, предприемачи, лекари, юристи, финансите да заемат по-видима позиция /защото в частни диалози са пламенни отрицатели на статуквото/, все намират " по-висши съображения " да се потапят обществено и да мълчат.

И най-после се питаш - за какво живяхме Господи?
Милен даде своя заслужен и почтен отговор. Въпреки че животът му беше безвременно пресечен, даже в границите на това което живя свърши доста и житейския му баланс е положителн, остави ярка диря.

Колко от нас/вас могат да бъдат сигурни, че в случай че на следващия ден се надигнем пред своята Голгота ще можем да понесем своя Кръст?

Илиян Василев, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР