Вчера ГДБОП са задържали човек заради критики срещу премиера във

...
Вчера ГДБОП са задържали човек заради критики срещу премиера във
Коментари Харесай

ГДБОП задържа мъж заради критики към премиера във Facebook

Вчера ГДБОП са задържали човек поради рецензии против премиера във Фейсбук. Това написа в своя профил в обществената медия Владимир Танев. Според него арестуваният през вчерашния ден в ГДБОП поради трудове против премиера е В.К. от София, 36-годишен, оповестява Fakti.bg.
Днес самият арестуван удостовери казаното и показа персонално за случката в пост във Фейсбук. Публикуваме поста без редакторска интервенция:

" Здравейте другари! Вчера арестуваното лице с букви В.К. в ГДБОП бях аз! Да, аз! Васил Коцев, роден в град София и живущ в столицата! Много от Вас ме познават! Който не ме е виждал онлайн, ме знае от фейса! Да, признавам си, не одобрявам ръководството на господин Борисов, т.е. на министър – ръководителя. Не съм единствения! Но това е друга тематика.
Как стартира всичко. В 12:30 часа бях излязъл от моя дом, с цел да оказа помощ на майка ми и да й пазаря някой неща. Майка ми се обади на мобилният ми телефон и ми сподели: Васко, къде си?. Отговорих, неприятно ли ти е майко. Заради суматохата в гласа й. И тъй като е възрастен и болен човек. Тя ми сподели - не, просто у нас има едни господа, които имат въпроси към теб. Бивш боец съм в поделението на Жандармерия – София и знам какво може да значат тези думи, а и проследявам с интерес криминалета. Викам, веднага ще се кача. Прибрах се у нас и там ме чакаха двама господа. Попитах ги - добър ден, кои сте вие? Те ми споделиха че са от ГДБОП и мен тръпки ме побиха! Викам, е в този момент я втасах. Знам, че тъкмо тази работа се занимава с пъклен съществени неща. И не прави информации по домовете.
Майка ми се бе шашнала. Аз попитах дали съм арестуван. Не господине, каним ви в качеството на очевидец. Викам, мога ли да видя нещо, с което да ме каните? Те споделиха да, незабавно, и попълниха призовката! Стори ми се че не е напълно по разпоредбите. Призовка се попълня още в службите. Но си замълчах. Попитах ги къде би трябвало да дойда. Не, ние ще ви отведем. Вече започваше да мирише! Казах добре. Майка ми ме попита - излизаш ли?. Отговорих й че господата имат въпроси към мен. Ще отида да ги изслушам. Тя вика - но нещо неприятно ли е направил?. Те споделиха - не се тормозете госпожа единствено за информация е! Викам си, да бе, информация! И по този начин седнахме в колата. Говорихме напълно другарски. Изобщо бяха извънредно общителни. Написах на моята стена единствено едно нещо „ Отивам в ГДБОП “ тъй като имам много другари във фейса те помислиха, че се подигравам и почнаха базиците. Аз крещя единствено, че не е базик! Та закараха ме в службата. Качихме се на третия етаж, като преди този момент попълниха на един лист кой съм, какъв съм и така нататък Точно като във филм! Питаха ме дали нося оръжие. Казах им - в никакъв случай не съм имал.
Провериха ме с детектор и ми споделиха да оставя телефона си в шкафчето и да взема ключа. Направих всичко, което желаеха. Качих се и запитвам като какъв тъкмо очевидец се явявам. Те ми викат не имаме няколко в действителност комплицирани и значими въпроси. Казах – добре, задайте ги, чувам ви. Извадиха листове и споделиха че през април месец от моя профил във Facebook е излязла обява - „ Борисов, времето ти свършва, идва времето на националната обич с пушки и сопи “. Попитах- е, и? Те ми споделят - господин Коцев, това е опасност към премиера! Викам, какво? Наистина се шашнах! Те ми споделят - вие призовавате за протест! АЗ!?! Че аз даже не помня какво съм писал преди толкоз месеци. И от кое място сте сигурни, че профила ми не е бил хакнат? Те ми споделят - сигурен ли сте, че ви е хакна? Викам, господа не съм сигурен в нищо. Защото, в случай че е хакнат би трябвало, да вземем всичките ви устройства от вас, с които е обвързван профила. Казах - а не благодаря! И по този начин те ме питат за какво пишете това против премиера?
Отговорих - а на вас не ви ли се коства, че в тази страна нещата са комплицирани. Facebook е свободно пространство и по най – висшият закон, наименуван Конституция на Република България, всеки има право да показва и написа каквото мисли! Това се назовава май независимост на словото! Пишете всичко. Казах, добре. Писах, да писах под тяхна диктовка. Че не искам да умъртвявам примиера!?! Викам - но в действителност ли да го напиша? Те викат - не по този начин, не е добре, напишете, че се разкайвате за думите си. Казах - ще го напиша, само че не се разкайвам. После имаше и още диалози. Попитаха ме дали контактувам с някакъв профил Ванче Михайлов. Викам - не съм сигурен, само че не мисля, че познавам подобен профил. Питаха ме дали познавам други хора, които псуват примиера. Казах – да, знам. Давайте телефонният справочник и там 95 % несъмнено го псуват! Лично не ги познавам! А вие познавате ли такива хора? Казах - да познавам! Кажете имената им. Казах им - не господа, аз изменник в никакъв случай няма да бъда! И най- най-после след един час, ме пуснаха.
Казаха ми това си остава тук, нали! Викам да, ок. Веднага откакто се прибрах се свързах с моят прочут публицист Владимир Танев. Но не поради това да осведомявам медиите. А да му кажа, че могат да го привикат! И той ми вика - Васко сънувал си. Викам, Владо за жалост не съм! После той ме попита желая ли да опиша историята, аз споделих - не. Той ми вика – Васе, значимо е хората да знаят какво става! Казах - оф, не желая да съм медийна звезда! Искам спокоен живот! Но той ми сподели - апелирам те, разкажи. Викам, ок мамка му, какво изгубвам! И описах всичко на него по-късно почнаха да ми звънят публицисти! Нататък всичко е известно на медии, и на читателите на тези медии, които се свързаха с мен. А те са Авантаж, Афера, BIG5 и БТВ Новините. На последните отхвърлих да ме снимат.
Искам, както споделих и нагоре, спокоен живот.
Това е, апелирам ви господа от Върхушката на България, оставете народа ни намира!
Ние така и така сме най-после на силите си!
След толкоз доста ПРЕХОД! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР