Вчера френският президент Еманюел Макрон определи като невероятно неуважително отношението

...
Вчера френският президент Еманюел Макрон определи като невероятно неуважително отношението
Коментари Харесай

Макрон: Отношението на Болсонаро към съпругата ми е невероятно неуважително. Тъжно е за него и за бразилците

Вчера френският президент Еманюел Макрон дефинира като " необикновено неуважително " отношението на бразилския президент Жаир Болсонаро към брачната половинка му Брижит, предадоха Франс прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

" Какво да ви кажа? Тъжно е, преди всичко за него и за бразилците ", сподели Макрон и изрази вяра, че бразилците " скоро ще се снабдят с президент, който се държи на висотата на ситуацията си ", предава Българска телеграфна агенция.

В неделя Болсонаро разяснява пост във Facebook, в който се прави неподходящо за 66-годишната френска първа дама Брижит Макрон съпоставяне на външния й тип с този на 37-годишната брачна половинка на Болсонаро, напомнят ДПА и Агенция Франс Прес.

" Не унижавайте индивида, ха-ха-ха ", написа бразилският президент, имайки поради френския си сътрудник.

До напрежението сред водачите на Бразилия и Франция се стигна, откакто Маркон оказа натиск над Болсонаро да предприеме дейности против пожарите в Амазония.

Припомняме, че по-рано бразилския министър на образованието Абрахам Вейнтрауб същ атакува френския президент.

" Макрон не е на висотата на този спор. Той е просто опортюнистки глупак, който търси поддръжката на френското земеделско лоби ", написа министърът откакто Макрон се опълчи на съглашението за свободна търговия ЕС-Меркосур.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР