Вчера един бивш министър-председател и вечен лидер на ГЕРБ, самоопределящ

...
Вчера един бивш министър-председател и вечен лидер на ГЕРБ, самоопределящ
Коментари Харесай

Емил Соколов: Борисов беше проводник на руските енергийни интереси

Вчера един някогашен министър-председател и безконечен водач на ГЕРБ, самоопределящ се като куче-пазач, изясни по какъв начин, в случай че той е на власт, ще избави България и Украйна от Русия

Ще върне стабилността и ще потекат реки от масло.

Кучето-пазач обаче комфортно пропусна пътите, в които преднамерено пусна вълка в кошарата. Борисов не просто си затвори очите за съветските нападения, а последното му държавно управление беше проводник на съветските енергийни ползи. Същите ползи, които помогнаха на Путин и развързаха ръцете му против Украйна.

Ето част от достиженията на кучето-пазач:

- През 2016-та България беше наказана да заплати 600 милиона евро обезщетения на Русия поради АЕЦ Белене. Борисов отхвърли да апелира решението и подари на Русия милиони от парите на българските жители. От самото начало планът Белене коства на България към 2 милиарда лв., които ГЕРБ заплати на Путин и Русия. Това решение се реализира с дейната поддръжка на Борисов, който сякаш ни пазеше от комунистите, само че в действителност им даде милиарди.

- През 2017-та Борисов сподели, че фантазията му е в Черно море да има 'платноходки', а не военни кораби. Той отхвърли да причисли България към планувания от НАТО общ флот в Черно море. Борисов направи и всичко допустимо НАТО да няма военна база във Варна, а вместо това беше изработен 'логистичен център', който беше следващото отблъскване на номер. Борисов направи всичко в България да няма по-силно наличие на НАТО.

- Пак през 2017-та Борисов подписа така наречен Пътна карта с Газпром за смяна на газовите потоци и построяването на трасе през България, като продължение на Турски поток, което да заобиколи Украйна. По време на построяването на Турски поток, въоръжени руснаци пазеха обекта. Въпреки че България похарчи за Турски поток 3 милиарда лв., не получи никакви стопански изгоди. Турски поток обслужи не България, а Путин.

- Въпросната Пътна карта с Газпром неотдавна изчезна, а от ГЕРБ отхвърлят да имат нещо общо. Изчезването на документа не е инцидентно. Благодарение на кучето-пазач енергетиката на България обаче продължава да е подчинена на Русия. ГЕРБ провали всички опити за диверсификация, в това число тези с Гърция и Азербайджан. Борисов целеустремено тупаше топката, с цел да продължи да държи България в рускаката орбита.

- Докато кучето-пазач беше министър председател, в България се появиха про-руски паравоенно организации. Службите не направиха нищо, с цел да спрат активността на тези организации. Руската агитация се разпространяваше от всички медии. ГЕРБ насърчаваха този развой, до момента в който се преструваха на про-европейска и про-Натовска партия. Хибридната политика на ГЕРБ завтърди усещането, че България е троянски кон в Европейски Съюз и НАТО.

Вчера Борисов даде обещание още от същото, а от ГЕРБ му ръкопляскаха. С преизбирането на Борисов ГЕРБ приключи трансформацията си в хибридна партия, която имитира европейска принадлежност, само че в действителност е проводник на съветските ползи в Европа.

Емил Соколов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР