Вчера е задържан в момент на получаване на подкуп инспектор

...
Вчера е задържан в момент на получаване на подкуп инспектор
Коментари Харесай

Хванаха с подкуп инспектор от пожарната в Плевен

Вчера е арестуван в миг на приемане на рушвет контрольор от Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - гр.Плевен, ПАБ в гр.Плевен, оповестиха от прокуратурата.

Подкупът е пожелан, с цел да не извърши дейности по работа - сформиране на наложително наставление за премахване на нарушаване и сформиране на акт за нарушаване във връзка със строителен обект, находящ се в гр.Плевен.

Инспекторът упорствал, че при построяването на жилищна постройка не са спазени противопожарни правила и правила за сигурност, което щяло да докара до прекъсването строителните действия до отстраняването на нарушаванията. За да не уведоми Дирекция " Строителен надзор " за установеното нарушаване, инспекторът изискал сумата пари, при приемането на които е арестуван.

В резултат на извършените дейности са събрани задоволително доказателства и лицето е привлечено в качеството на обвинен, като плануванаъа наказване е отнемане от независимост до шест години и санкция. Събират се доказателства и за предходни сходни прояви на същия чиновник във връзка с други лица и строителни обекти.

С оглед високата степен на социална заплаха лицето е арестувано от Окръжна прокуратура за 72 часа, за обезпечаването му пред Окръжен съд - Плевен за решение въпроса за мярката му за неотклонение.

Работата по случая продължава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР