Вчера директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов уволни дежурния екип

...
Вчера директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов уволни дежурния екип
Коментари Харесай

Протест в ”Пирогов” заради уволненията по случая ”Добрев”

Вчера шефът на "Пирогов " проф. Асен Балтов уволни дежурния екип от незабавния кабинет по кардиология и вътрешни заболявания в "Пирогов ", който отказал помощ на 74-годишния софиянец Спас Добрев на 16 септември. Мъжът умря в Александровска болница два часа по-късно.

Синдикалистите от "Подкрепа " приканват работещите в "Пирогов " да излязат на митинг на следващия ден от 13.30 часа пред основния вход на лечебното заведение.

"Протестът е във връзка преждевременно взетото решение на Ръководството на болничното заведение за налагане на най-тежкото наказание-дисциплинарно уволняване на нашите сътрудници от Спешно поделение. Нека да изразим морална поддръжка и съпричастността си към своите сътрудници.Нека приказваме намерено за апокалипсиса на "Пирогов ". Нека се чуе и нашият глас ", пишат от синдиката.

По-рано през днешния ден шефът на Клиниката по интензивно лекуване в "Пирогов " и някогашен шеф на болничното заведение проф. Стоян Миланов дефинира случилото се като тежка неточност на дежурния екип в кардиологичния кабинет на болничното заведение.

"„ Подобен пациент в сериозно положение може да бъде разпознат за 2 секунди от опитно лекарско око. Освен това няма метод пациент, докаран с кола за спешна помощ, да бъде отказан”, безапелационен бе професорът, който е и народен съветник по незабавна медицина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР