Вчера бяха приети голяма част от експертизите по делото, които

...
Вчера бяха приети голяма част от експертизите по делото, които
Коментари Харесай

Адвокат на детето на Евгения пред bTV: Убита е чрез удушаване по мъчителен начин

„ Вчера бяха признати огромна част от експертизите по делото, които потвърждават механизма, по който е умъртвена жертвата и връзката на обвинения с действието. От съдебно-медицинската експертиза се обясни, че е убита посредством удушаване по непосилен метод. Това беше най-същественото събитие “, сподели в предаването „ Тази заран “ Таня Радуловска, юрист на детето на 33-годишната Евгения, убита и открита в куфар

Близки и другари на убитата жена се събраха през днешния ден на митинг

Двамата подсъдими по делото са брачният партньор на убитата Евгения Орлин Владимиров и неговият татко - Пламен Владимиров, някогашен чиновник на ДАНС.

„ В хода на следствието до момента се събраха голям брой доказателства, които откриват тяхната връзка с действието “, добави адвокат Радуловска.

За убийството на дамата са упрекнати брачният партньор ѝ и татко му, който се допуска, че му е бил съизвършител

Делото за убийството на Евгения продължава през септември. По думите ѝ околните и майката Евгения не могат да получат никакво отмъщение с каквато и да било присъда, само че е по-важно да се търсят аргументите за такива действия. 

„ Жестоки човешки драми, в които сякаш повече се подчертава върху недостига на правдивост в чувството на обществото ни, в сравнение с върху действителните проблеми, които водят до тях. Няма задоволително начетеност в обществото за равенството сред хората, човешките полезности, отбраната на правото на животи и цивилизования метод за разрешаване на спорове “, коментира Таня Радуловска.

Те упорстват за обективна присъда и за незабавни промени в законодателството

Според нея в случаите на домашно принуждение пропуските потеглят освен от правосъдната система, а от всички институции, които пазят сигурността и реагират на такива сигнали.

По думите на юрист Радуловска рационалният ход на всяко сходно дело би трябвало да докара до възприятие за решение на сходни случаи бързо и без никакво закъснение, тъй че да се подсигурява сигурността на околните и на обществото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР