Вчера БФС обяви, че ФИФА за втори път през този

...
Вчера БФС обяви, че ФИФА за втори път през този
Коментари Харесай

Футболистът, който спря входящите трансфери, проговори за ЦСКА - София, Стойчо, Стоичков и Ганчев

Вчера БФС разгласи, че ФИФА за повторно през този месец постанова възбрана за входящи прехвърляния на ЦСКА - София. Този път повода е дълг към Сержиньо и мениджъра Франсиско Морено.

В момента някогашният състезател на армейците е състезателен шеф на втородивизионния гръцки Родос, а Sportal.bg го потърси, с цел да опише своята позиция по отношение на този случай.

- Здравей, Сержиньо! Би ли разказал по какъв начин се стигна до твоя проблем с ЦСКА - София.

Мисля, че всеки знае какво се случи по времето, когато бях там. Не ни бяха плащали доста време и оттова се породи този проблем. 



- Колко време не ти бяха плащали?

Не си припомням тъкмо, само че мисля, че беше към 6 месеца. Нищо не ни заплатиха през този интервал. 



- Говорил ли си с някого от клуба от този момент?

Не съм приказвал с никого. Мисля, че в идващите години цялото управление и всички играчи се смениха.



- От ЦСКА - София споделиха, че ще желаят съглашение. Свърза ли се някой от клуба с теб?

Това не е моя работа. Адвокатът ми се занимава с проблема. Сега сме в един развой, който е приключен от наша страна. Отнема повече време, тъй като ЦСКА се занимава със съдилища, пробвайки се да отсрочат последното решение. Вярвам, че в случай че ЦСКА желае да заплати по-малко пари, те трябваше да платят на всички играчи. Сега би трябвало да заплащат повече - за юристи и съдилища. Това лишава доста време и пари. 


- Някой от юристите на ЦСКА - София свърза ли се с теб или твоя юрист?

Не са говорили нито с мен, нито с моя юрист. Нямаме никаква връзка с хората от ЦСКА. 



- Как се стигна до твоето идване в ЦСКА?

Играх в Локомотив (Пд). Спомням си, че играхме в евротурнирите против Витес (4:4). След мача президентът на клуба Коко Динев пристигна при мен и ми сподели, че имам предложение от ЦСКА. Аз му споделих, че за мен ще бъде наслаждение да играя за най-големия клуб в България. За мен това беше най-хубавото, което можех да направя в този миг. Говорих с президента на ЦСКА и се разбрахме. 



- Готов ли си да се споразумееш с ЦСКА - София за разсрочено заплащане?

Не е моя работа да приказвам за пари. Цялата работа е в ръцете на моя юрист. Моята работа беше да играя в ЦСКА. Повярвайте ми - обичам този клуб доста. Всеки мач играх като за последно и бях доста благополучен. Сега виждате в каква обстановка сме. За мен също е доста неприятно, само че не мога да направя нищо в този момент.



- Знаеш ли, че почитателите на ЦСКА - София събират пари за отговорностите на клуба?

Да, знам. Много скърбя за тях, тъй като клубът заплаща доста пари за съдилища и юристи. Това е доста скъпо. Знам, че почитателите обичат тима си доста. 



- Каква е твоята връзка с клуба сега?

Нямам никаква връзка. Знам, че треньор е Стойчо Младенов, който беше треньор и когато аз бях в ЦСКА. За мен той е най-хубавият български треньор. Играхме страховит футбол с него. Той и целият му щаб са огромни експерти. Г-н Младенов е доста специфичен треньор.



- Какво би споделил на почитателите на ЦСКА и на Стойчо Младенов в този момент?

На почитателите мога да кажа, че всякога, когато обличах алената фланелка, я носих с горделивост и чест. На господин Младенов бих споделил, че може би под негово управление изиграх най-силната си година. Благодарен съм му, тъй като ме накара да играя футбол на високо равнище. Пак ще го кажа - за мен той е най-хубавият български треньор.



- Знаеш ли кои са притежатели на ЦСКА - София в този момент?

Не ги познавам. Знам ги единствено като имена, само че в никакъв случай не съм ги срещал.

- Собственици са Гриша Ганчев, Христо Стоичков…

Целият свят знае за Христо Стоичков. Той е легенда в България. За господин Ганчев знам, че е бил притежател на Литекс, когато аз бях в Локомотив. Спомням си го от това време.

АВТОРИ: Симеон Ичев, Ясен Тошев
 Стилиян Петров се среща с клубовете в Перник и Кюстендил Стилиян Петров се среща с клубовете в Перник и Кюстендил 23 фев | 15:40 198 0  Ден отмора в Ботев (Пловдив) Ден отмора в Ботев (Пловдив) 23 фев | 14:45 621 1  Клубовете сами ще вземат решение дали да изискват зелен документ за публиката на мачовете Клубовете сами ще вземат решение дали да изискват зелен документ за публиката на мачовете 23 фев | 14:20 3110 21  Официално: Левски ще гостува на Септември на Официално: Левски ще гостува на Септември на "Герена " 23 фев | 13:53 4540 54  Пирин пусна в продажба билетите за мача с Арда Пирин пусна в продажба билетите за мача с Арда 23 фев | 13:50 614 0 Виж всички Водещи Новини  Клубовете сами ще вземат решение дали да изискват зелен документ за публиката на мачовете Клубовете сами ще вземат решение дали да изискват зелен документ за публиката на мачовете 23 фев | 14:20 3110 21 Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР