Вчера бе празник, но с Горанов и Томислав Дончев имахме

...
Вчера бе празник, но с Горанов и Томислав Дончев имахме
Коментари Харесай

Каракачанов: Защо БСП не вдигна доходите при Тройната коалиция и Орешарски?

Вчера бе празник, само че с Горанов и Томислав Дончев имахме от сутринта още една среща. Идеята бе да обсъдим чисто финансовите аспекти на два плана за рационализация на армията, които идната сряда би трябвало да бъдат гласувани. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в ефира на Нова тв.

"Ако бях някъде на празник или бира, нямаше да мога да им отговоря през вчерашния ден. Съжалявам, че не можах да участвам и на тържествата в Копривщица. 1 май е и годишнина от Априлското въстание въпреки всичко, освен Ден на труда ", добави той.

"В края на краищата на опозицията това й е работата - по всеки мотив да желае оставки. Подразнихме се, несъмнено. Още в петък вечер трябваше да съм в Копривщица или на други места, за които имах предложения ", сподели още Каракачанов.

Запитан за какво е споделил, че е байганьовско да се подлага на критика властта, той отвърна: "Казах, че не би трябвало да се прави по байганьовски. Разбирам да кажат, че за година ръководство на Орешарски са свършили това и това... Те не питат. Разбирам, когато критикуваш, да кажеш кое не ти харесва и по какъв начин може да стане. А когато ти не си направил нищо и всяко твое ръководство е обвързвано с неуспех, да приказваш какъв брой си популярен и ще оправиш нещата, ми наподобява чисто политически ".

"Винаги съм казвал, че политиците би трябвало да търсят обединяване в българския народен интерес, а не това, което ги разединява. Разбирам да кажат по този начин: "Когато ние управлявахме по време на Тройната коалиция или Орешарски, приходите бяха по-високи в сравнение с в този момент ", сподели още вицепремиерът.

"Факт е, че българските приходи са най-ниски, само че държавното управление пробва да вземе ограничения. Виждате, че не с толкоз бързи и радикални ограничения, приходите се усилват. Последната година има увеличение на приходи на служители на реда и военни - за Българска социалистическа партия това не са български жители ли? Българска социалистическа партия още веднъж бяха срещу да се дават още средства за бранш сигурност! Това не са български жители ли или жители са единствено гласоподавателите? Айде стига с тези партизански подходи ", добави той.

"Като ни критикувате, когато 2016 година предложих в бюджета за 2017 година да се заложи сумата за минималната пенсия 300 лв., Българска социалистическа партия ги нямаше половината в залата. Услужливо си излизаха. Човек като подлага на критика, би трябвало да каже: "Аз го правех по-добре от вас ", сподели още Каракачанов.

"Не са ни значими автомагистралите, не са ни значими парите за учителите, не са ни значими парите за служителите на реда... За това през вчерашния ден се пошегувах и поканих Нинова на една бира, в случай че към този момент не е седнала да яде агнешко, въпреки че ние през вчерашния ден работихме до 17:00 ч. ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР