Вчера бе първият ден от тазгодишното автомобилно изложение в Мюнхен,

...
Вчера бе първият ден от тазгодишното автомобилно изложение в Мюнхен,
Коментари Харесай

Екоактивисти потопиха автомобили пред автосалона в Мюнхен

Вчера бе първият ден от тазгодишното автомобилно ревю в Мюнхен, където с изключение на представители на медиите и изложителите, трета група хора се открои доста.

Става въпрос за екоактивисти, които не пропуснаха да привлекат вниманието към себе си с демонстрация тъкмо пред основния салон на IAA Mobility 2023.

Проявата се случи рано сутринта в понеделник. Шоуто включваше елементи от три разнообразни автомобила - Mercedes-Benz E-Class W210, първото потомство на VW Touareg и покрива на неразпознат модел. Те „ плуваха “ в плиткото езеро и изглеждаха като същински коли, потопени във водата.

До колите стояха двама деятели, които държаха транспаранти с логото на " Грийнпийс ". На единия от тях написа " Shrink now or Sink later ", което е игра на думи, обвързвана с нуждата от още по-ниски излъчвания, с цел да се предотвратят наводненията и други пагубни събития, породени от световното стопляне.

Акцията беше подложена на критика от консуматори на обществените мрежи, които смятаха, че колите замърсяват езерото, макар че Грийнпийс посочи, че това са единствено макети,

като моторът и богатите на масло механични съставни елементи са били отстранени. В обява в X от Грийнпийс написаха: " С придържането си към моторите с вътрешно горене и огромните SUV-та автомобилната промишленост потапя себе си и планетата. Вместо автосалони, би трябвало да се обърне повече внимание на положителния публичен превоз и точните влакове! "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР