Вчера България U21 и Русия U21 завършиха 0:0 на стадион

...
Вчера България U21 и Русия U21 завършиха 0:0 на стадион
Коментари Харесай

Младежите - светлина в тунела за националния ни отбор

Вчера България U21 и Русия U21 приключиха 0:0 на стадион " Славия " в столичния квартал " Овча купел ". Квалификацията бе втора в цикъла за ЕВРО 2021, като в първия кръг младите " лъвове " разрушиха Естония на открито с 4:0. Руснаците бяха пристигнали в София със самочувствието на корав любимец. В състава личат четирима титуляри на ЦСКА (Москва), които след седмица ще забележим още веднъж в Разград против Лудогорец, трима състезатели на Спартак (Москва) и играчи от други клубове в съветската Премиер лига.

Резултатът залъгва, тъй като двата отбора демонстрираха приятна за окото игра, редувайки забавни обстановки пред двете порти. Гостите започнаха с доста огромно самочувствие и пропуснаха няколко страхотни шанса през първото полувреме. Бърз и атакуващ футбол, комбинации с едно допиране и липса на шанс. Нашите бяха пресирани надълбоко и изнасяха с дълги топки. И въпреки всичко най-чистото състояние се откри пред Тонислав Йорданов. Голмайсторът на Литекс не съумя да преодолее очи в очи Александър Максименко.

България стъпи на краката си и през втората част повече заслужаваше да означи. Младежите се понравиха с играта си и заслужават внимание - най-малко колкото " батковците си " от представителния отбор, който записа поредна загуба - 1:3 от Ирландия, същата вечер. В самия завършек на квалификацията гостите от Русия останаха с 10 души и можем да съжаляваме, че не се поздравихме с победа.

СЪСТАВЪТ:

Даниел Наумов. Стражът е закрепостен на вратата на ЦСКА 1948 - лидерът в класирането на Втора лига.

Иван Турицов и Митко Митков. Крайните ни бранители са съотборници в ЦСКА. Турицов е корав титуляр при " алените ", а Митков към този момент означи дебютен гол и бе главният жокер на Люпко Петрович в Украйна против Зоря (Луханск)... макар че преди дни навърши 19 години. Предпочита да играе като крило.

Алекс Петков и Петко Христов. Централните ни бранители играят в чужбина. Не са в елитните лиги на Шотландия и Италия, само че натрупат скъп опит и са титуляри надлежно в Клайд и Бишелие. Бяха на нужното равнище през вчерашния ден и обезвредиха страховития нападател на гостите - Фьодор Чалов, за който скоро бяха желани 20 милиона евро.

Станислав Иванов и Илия Юруков. Двамата си партнират чудесно и в Левски, където им се дава късмет. За разлика от предходни набори, родените след 1998 година играят постоянно в клубовете си. Иванов може да бъде стимулиран в допълнение от дебютния си гол в Мач №1 на България.

Мартин Минчев и Лъчезар Котев. Халфовете на младежката ни гарнитура са едни от огромните открития през последните месеци. Минчев към този момент даже записа минути за представителния ни отбор, а в Черно море е със статут на звезда. Котев играе доста мощно с фланелката на Витоша.

Тонислав Йорданов и Калоян Кръстев. Централният нападател на Литекс осъществя хеттрик при успеха на България U21 в Естония. " Деветката " към този момент наниза 5 гола този сезон във Втора лига. Кръстев пък е " златната " запаса на Славия. Донесе скъпи два триумфа - над Витоша (3:2) и Етър (2:1) това лято.

КАКВО съдебна експертиза ПРОМЕНИ?

В този си тип младежкият народен тим на България може да гони класиране за Европейското. Момчетата са титуляри в клубните си тимове. В последно време играят все по-важна роля в тях, а игровата процедура носи и самочувствие.

Сред стартовите 11 не попаднаха: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Стефан Гаврилов, Валентин Антов, Здравко Димитров, Доминик Янков, Ивайло Найденов, Кристиан Добрев и Джошкун Михайлов. Всеки един може да претендира за титулярно място, което потвърждава огромната конкуренция в младежкия внушителен отбор. И слага сложна задача на селекционера Александър Димитров.

Дори да не се класираме за младежкото Европейско състезание - няма да е покруса. Важното е да виждаме предпочитание, отборна игра и тактическа дисциплинираност. До момента това е налице и можем да бъдем най-малко малко оптимисти за бъдещето на националния ни тим по футбол. В момента той изживява един от най-тежките си интервали, само че кадърната нова вълна има късмет да внесе смяна. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР