Вчера Apple пусна на пазара новата линия iPhone 15 и

...
Вчера Apple пусна на пазара новата линия iPhone 15 и
Коментари Харесай

Какви функции с изкуствен интелект се предлагат в новите продукти на Apple?

Вчера Apple пусна на пазара новата линия iPhone 15 и серия смарт часовници Series 9 и Ultra 2. Фокусът на компанията е ориентиран към възстановяване на хардуера и полупроводниковите ѝ благоприятни условия, които са подобрили някои функционалности с изкуствен интелект.

Най-вълнуващ от всички е Apple Watch Series 9, който се предлага с новоразработения силициев чип S9 на Apple. Чипът може да се похвали с 5,6 милиарда транзистора, което е с 60% повече от предходния чип S8, който е в Apple Watch Series 8. Новият смарт часовник има 4-ядрен Neural Engine, който може да извършва задания за машинно образование до 3 пъти по-бързо.

Двойното допиране

Neural Engine форсира интервенциите с изкуствен интелект и дилемите за машинно образование в продуктите на Apple. Притежателите на часовници Apple Watch Series 9 ще могат да извършват голям брой задания без да допират екрана. Чрез двойно допиране на показалеца с палеца си те ще могат да отговорят на повикване, да отворят уведомление и да пускат и стопират музика. Това разрешава на потребителите да употребяват ръката, на която носят часовника, с цел да трансформират функционалностите, до момента в който другата им ръка е заета да държи документи или да ръководи автомобил.

Хардуерът за машинно образование навътре в часовника му разрешава да открива фини придвижвания на ръцете и предмишниците и промени в кръвния поток, когато потребителите допират пръстите си дружно.

iPhone 15

Новият iPhone се предлага с дизайн от исполин за галактически цели – същата сплав, която се употребява в галактическите кораби за задачите на Марс, само че това не е главното му преимущество. Моделите iPhone 15 Pro и Pro Max ще разполага с новия чип A17 Pro, който е надграден по отношение на A16, употребен в моделите 14 Pro и 14 Pro Max, както и в 15 и 15 Plus. По създание този чип е направен по 3 nm софтуерен развой – това е първият 3 nm чип вграден в смарт телефон. Зa cpaвнeниe, А16 e бaзиpaн нa 4 nm apxитeĸтypa. А16 има „ caмo “ 16 милиapдa тpaнзиcтopa, дoĸaтo А17 Pro разполага с цeли 19 милиapдa тpaнзиcтopa.

Apple акцентира, че A17 Pro има най-хубавата графична продуктивност до момента и е колосален чип за гейминг.

„ Игри ще наподобяват и ще се усещат толкоз поглъщащо, с необикновено детайлни среди и по-реалистични герои. “

заявиха от Apple

Друго усъвършенстване, обвързвано с изкуствения разсъдък във всички модели iPhone 15 е, че към този момент няма да се постанова потребителят ръчно да превключва в режим „ Портрет “, до момента в който прави фотография. iPhone автоматизирано ще разпознава човек, куче или котка в изгледа на камерата и ще „ щракне “ портретна фотография.

Какво следва

Apple харчи милиони долари на ден за основаване на принадлежности с изкуствен интелект. Екипите в Apple работят интензивно в региона на генеративния изкуствен интелект, с цел да основат принадлежности, които да дават отговор на запитвания с видео, изображения и текстови отговори.

Въпреки че Apple не е говорила публично за това, има мощни клюки, които сочат, че компанията създава своя най-усъвършенстван огромен езиков модел, който е вътрешно прочут като „ Ajax GPT„. Съобщава се, че моделът е подготвен на „ повече от 200 милиарда параметри “ и е по-мощен от GPT-3.5 на OpenAI.

Но всички знаем по какъв начин Apple обича да държи нещата в загадка, до момента в който не е изцяло подготвена да заяви на света за всички нови разработки, които крие в ръкава си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР