Вчера Alphabet откри сезона на отчетите на големите технологични компании.

...
Вчера Alphabet откри сезона на отчетите на големите технологични компании.
Коментари Харесай

Alphabet надмина пазарните очаквания: компанията отчете ръст във всички области, най-голям в облачните услуги

Вчера Alphabet откри сезона на докладите на огромните софтуерни компании. Акциите ѝ се повишиха със 7% след края на главната комерсиална сесия, когато компанията регистрира финансовите си резултати за второто тримесечие на тази година, които надминаха упованията на анализаторите. Основен принос за триумфа имаше подразделението за облачни услуги на Alphabet.

Инвеститорите в софтуерната промишленост в този момент събират информация за по-ранните ограничения на компанията за понижаване на разноските и за въздействието на вложенията в изкуствен интелект върху облагите ѝ. Други американски софтуерни колоси като Meta ще показват доклад в сряда, а Amazon и Apple ще показват своите през идната седмица.

Alphabet регистрира облага от 1,44 $ на акция при предстоящи 1,34 $, а приходите ѝ набъбнаха със 7% до 74,6 милиарда $ при упования за 72,82 милиарда $. Компанията регистрира четвъртото си следващо тримесечие на напредък в едноцифрен диапазон в процентно изражение, макар спад на разноските за реклама от страна на бизнеса, което отразява опасенията на компанията за положението на световната стопанска система.

Приходите от реклама на Гугъл са нарастнали единствено с 3,3% до 58,14 милиарда $, а приходите от реклами в YouTube са се нараснали с 4,5% до 7,67 милиарда $ на годишна база. Освен това YouTube се сблъсква със засилена конкуренция от страна на TikTok в региона на късите видеоклипове, тъй че анализаторите не чакат този растеж да се върне към двуцифрения диапазон преди четвъртото тримесечие на тази година.

Приходите от подразделението за облачни услуги на Гугъл, което включва инфраструктурни приложения и приложения за работливост набъбнаха с 28%. Подразделението, което към този момент е на облага регистрира оперативна облага от 395 милиона $ през второто тримесечие след загуби от 590 милиона $ година по-рано.

Приходите на Гугъл от търсене и други действия набъбнаха до 42,63 милиарда $, което е леко нарастване по отношение на миналата година. Подразделението „ Други “, което включва бизнеса с самостоятелни коли Waymo и подразделението за науки за живота Verily регистрира 48% нарастване на приходите до 285 милиона $. Въпреки това подразделението остава нерентабилно и през обсъждания интервал е на загуба от 813 милиона $.

В настрана изказване Alphabet заяви, че основният финансов шеф на компанията Рут Порат ще се отдръпна от поста си след 8 години, с цел да поеме нова роля на президент и основен капиталов шеф. Порат ще остане финансов шеф, до момента в който компанията избере неин правоприемник.

Тримесечните резултати на Alphabet удостоверяват, че компанията сполучливо се оправя с провокациите на икономическите проблеми и конкуренцията. Ръстът в облачния бизнес и приходите от реклама демонстрират устойчивостта и гъвкавостта на бизнес модела на Alphabet. Въпреки сегашния триумф обаче, компанията би трябвало да продължи да вкарва нововъведения, с цел да остане отпред в бързо изменящия се софтуерен свят.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР