Вчера 35-годишният собственик на кучето и чичо на убитото дете

...
Вчера 35-годишният собственик на кучето и чичо на убитото дете
Коментари Харесай

Вече Всичко Е Ясно! Ето Кое Е Отприщило Убийствената Агресия На Питбула! Вижте Кой Е Истинският Виновник За Трагедията!

Вчера 35-годишният притежател на кучето и чичо на убитото дете - Димитър М. бе упрекнат, че не е положил задоволително грижи за животното, което е предизвикало гибелта на момченцето. Мъжът бе оставен в ареста за 72 часа, а от прокуратурата оповестиха, че ще изискат от съда налагане на непрекъсната мярка " задържане под стража ".

Инструкторът на кучета Николай Василев разяснява, че гладът не е единственият определящ фактор.

" Най-вероятно това куче не е пускано от синджира, а когато едно животно е държано единствено на несъмнено място, то стартира да охранява територията си. Заблуда е, че кучетата обичат деца, не ги атакуват - в противен случай, кучето е див звяр и в природата му е да нападне най-лесната плячка ", добави Василев.

По думите му, в случай че питбулът бе умъртвил Тошко от апетит, " колкото и гадно да звучи, то щеше още незабавно обезумяло да стартира да се храни с плячката си ". Явор Гечев пък сподели, че от всички фрагменти проличава, че става дума за едно доста уплашено животно, несъмнено бито.

Питбулите са порода не толкоз нападателна, а доста борбена - до момента в който мърдат, се пазят и атакуват. При множеството други породи, в случай че креснеш или ритнеш кучето, ще има реакция, до момента в който питбулите в никакъв случай не се отхвърлят. Затова ги употребяват за боеве. Ако това куче беше по принцип нападателно, то щеше да се държи по този начин при появяването на хората, които го снимат, а виждаме едно животно с подвита опашка, ребрата му се броят, споделят специалистите.

Живите аларми на село, които се гледат по този метод - на синджир и апетит, даже биват подтиквани да са нападателни, с цел да пазят къщите, самите животни са жертви, безапелационни бяха Василев и Гечев.

3-годишният Тошко ще бъде заровен през днешния ден.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР