Вчера, 28-ми май, в кино Люмиер Лидл (НДК) стартира двадесет

...
Вчера, 28-ми май, в кино Люмиер Лидл (НДК) стартира двадесет
Коментари Харесай

Геният: Пикасо откри Седмицата на испанското и иберо-американското кино

Вчера, 28-ми май, в кино Люмиер Лидл (НДК) започва двадесет и петото юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино с първия епизод от хитовия сериал на National Geographic " Геният: Пикасо ".
" Това, че през днешния ден откриваме 25-то издание на фестивала е с помощта на всички вас, обществеността, която направи филмовата седмица от значително значение за културния живот в София ", съобщи културното аташе на Кралство Испания в България Хосе Андрес Сантос в откриващото си слово на кино-маратона. На церемонията участваха посланиците на Кралство Испания и Аржентина.
По мотив юбилейното издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино на 31-ви май от 20 ч. посолството на Кралство Испания провежда празненство със специфичното присъединяване на група Mango Duende в клуб Macondo с безвъзмезден вход.
Днес, 29-ти май, програмата продължава с прожекции на испанската драма, основана на действителни събития, " Гигант ". Филмът показва пътешествието на двама братя из Европа, в което упоритостта, парите и славата ще трансформират ориста на фамилията. С две прожекции в деня ще е и испанската комедия " Племето ", в която майка и наследник ще открият, че макар, че идват от доста разнообразни светове, и двамата носят ритъма в кръвта си.

Също толкоз забавни и занимателни са и останалите филми от програмата, които ще могат да бъдат видени в салоните на Люмиер Лидл (НДК) и G-8 в София, Лъки Синема в Пловдив и Фестивален и конгресен център в град Варна.
Билети за прожекциите на цени от 6 и 8 лева могат да бъдат закупени на касите в кината.
Повече информация за филмите и програмата на фестивала можете да намерите на
Седмицата на испанското и иберо-американското кино се организира под егидата на Посолство на Кралство Испания, със съдействието на Институт Сервантес, Национален замък на културата, и на дипломатическите задачи на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор и Мексико.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР