Вчера, 22 юли 2022 г., Управляващият орган на Програма за

...
Вчера, 22 юли 2022 г., Управляващият орган на Програма за
Коментари Харесай

Стартират приеми на проектни предложения за реконструкция на улици и за повишаване на енергийната ефективност на общински сгради в селските райони

Вчера, 22 юли 2022 година, Управляващият орган на Програма за развиване на селските региони за интервала 2014-2020 разгласи процедури посредством асортимент на планови оферти № BG06RDNP001-7.020 - Енергийна успеваемост „ Реконструкция, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на общински здания, в които се дават публични услуги, за възстановяване на тяхната енергийна успеваемост " и № BG06RDNP001-7.017 - Улици „ Строителство, реорганизация и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и оборудванията и принадлежностите към тях " по подмярка 7.2. „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура " от мярка 7 „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони " от ПРСР 2014 - 2020 година

Бенефициенти по процедурата са 215 общини на територията на „ селските региони " на страната.

Крайният период за подаване на планови оферти по двете процедури е 25 ноември 2022 година

Общият бюджет на двете процедура възлиза на 97.7 млн. лв., в това число 29.3 млн. лева, ориентирани към повишение на енергийната успеваемост на обществени здания, общинска благосъстоятелност и 68.4 млн. лева ориентирани към възстановяване на уличната инфраструктура в дребните обитаеми места на територията на „ селските региони " на страната.

Безвъзмездната финансова помощ по процедурите възлиза на 100 % от размера на утвърдените разноски, като оптималният размер на допустимите разноски за един план, показан от един претендент по процедурата за енергийна успеваемост възлиза на левовата равноценност на 500 хиляди евро, а оптималният размер на допустимите разноски за един план, показан от един претендент по процедурата за възстановяване на уличната инфраструктура възлиза на левовата равноценност на 1 млн. евро.

По процедура № BG06RDNP001-7.020 се дава опция общините да правят реорганизация, ремонт, съоръжение и/или обзавеждане на общински здания, в които се дават публични услуги, за възстановяване на тяхната енергийна успеваемост.

По процедура № BG06RDNP001-7.017 ще се подкрепят планове за възстановяване положението на уличната инфраструктура, посредством което ще се усъвършенства транспортната съгласуваност и досегаемост на по-отдалечените обитаеми места. Подобрената съгласуваност ще даде опция за развиване на стопанската система в селските региони, основаване на по-добра среда за живот и работа, и намаляване на наклонността за обезлюдяване на тези региони.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР