Вчера, 17 септември 2020 г. в Щаба на Флотилия бойни

...
Вчера, 17 септември 2020 г. в Щаба на Флотилия бойни
Коментари Харесай

ВМС се готви за международното противоминно учение Посейдон 2020

 Вчера, 17 септември 2020 година в Щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби – Военноморски сили се организира крайна координираща конференция на българо-румънското противоминно обучение " Посейдон 2020 ". Спазвайки противоепидемичните ограничения конференцията още веднъж се организира в електронен формат по видео-конферетна връзка.

Учението е обичайно в партньорството сред противоминните сили на Република България и Република Румъния. Поредното годишно издание на учението е планувано да се организира в края на октомври, като хазаин ще бъде гр. Бургас. В учението присъединяване ще вземат и корабите от Втората непрекъсната противоминна  група на НАТО – SNMCMG2.

На конференцията бяха разисквани въпроси свързани с отработването на дейности на море ориентирани към повишение на равнището на подготовката на персоналния състав от флотилията по обмисляне и осъществяване на противоминни дейности в съдружен формат.

Учението е планувано и ще се управлява според стандартите и процедурите на НАТО. Щабът за надзор на учението ще се развърне в Пункт за базиране Бургас от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби.

В учението ще вземат присъединяване кораби от Военноморски сили на България, Румъния, Гърция, Испания, Италия, Турция и Франция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР