Вчера, 13 юли 2022 г., в 17.42 часа дежурните сили

...
Вчера, 13 юли 2022 г., в 17.42 часа дежурните сили
Коментари Харесай

Военновъздушните сили прихванаха и приземиха малък самолет нарушител

Вчера, 13 юли 2022 година, в 17.42 часа дежурните сили и средства от състава на Военновъздушните сили (ВВС) бяха приведени в деяние за осъществяване на задача " Air Policing " по самолет-нарушител, оповестиха от Министерството на защитата.

Самолетът е локализиран от наземните средства за противовъздушна защита в региона на град Свищов, на височина 600 метра. Установено бе, че е навлязъл в задействана краткотрайно резервирана зона без полетен проект и без включен код на транспондера.

Задействани са изтребителите МиГ-29 от авиобаза " Граф Игнатиево ", като лидерът на дежурната двойка излетява в 17.53 часа. Самолетът-нарушител е прихванат, като в 18.03 часа с него е открит образен контакт още веднъж на височина 600 метра. Екипажът го разпознава като Cessna-150, с регистрационен знак LZ-TTE.

Самолетът бе съпроводен до летище Бохот, където кацна в 18.08 часа. По откритите процедури, след кацането му, дежурният изтребител блокира летището до определяне на мотора и намесата на наземните органи. На земята бе открита самоличността на водача на дребния аероплан.

В сполучливо изпълнената задача по защита и защита на въздушното пространство на Република България и в интегрираната система за противоракетна и противовъздушна защита на НАТО взеха присъединяване част от най-младите летци на аероплан МиГ-29 от Военновъздушни сили, акцентират от военното министерство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР