Вчера, 11 април, се проведоха 20-ите награди на британската академия

...
Вчера, 11 април, се проведоха 20-ите награди на британската академия
Коментари Харесай

Българинът с награда BAFTA за най-добра музика за играта на 2024 г.

Вчера, 11 април, се организираха 20-ите награди на английската академия за кино и телевизионно изкуство BAFTA Game Awards.
 GTA 6 и за какво е допустимо забаване на стартирането на шестата част от Grand Theft Auto
GTA 6 може и да се забави...

Проблеми на хоризонта

В една от най-важните категории - тази за най-хубава игра на годината, бе отличена Baldur`s Gate 3. Ролевата игра, основана на Dungeons&Dragons, сграбчи общо пет награди. Сред тях бе и тази за най-хубава музика, за която заслугите са на българина Борислав Славов, разбираме от БНР.

Награждаването е отразено и от BBC, които пишат, че след приемането на статуетката, българският композитор мъчно е сдържал сълзите си и е благодарил за " този специфичен миг в живота ми ".

" Вярвам, че в случай че не оставите парченце от сърцето си в музиката, никой не може да ѝ се наслаждения... Бих желал да благодаря на всеки един от вас в тази зала ", добавя още той.

За родения през 1973 година Борислав Славов знаем, че в действителност няма музикално обучение и стартира музикалната си кариера релативно късно. Завършил е компютърни науки в Софийския университет и няколко години работи в софтуерна компания, преди да се насочи напълно към композирането и продуцирането на музика за видеоигри.

Един от композиторите, повлияли творчеството му е, с който даже са работили дружно. През 2011 година двамата записват музиката към втората играта от шутър поредицата Crysis.
 Call of Duty: Warzone Mobile и на коя дата ще излезе играта за iOS и Android
Ето по кое време излиза Warzone Mobile за iOS и Android

Още през март

Борислав Славов е композирал музиката и на друга отличена с BAFTA виедоигра - наградената за най-хубава мултиплейър видеоигра Divinity: Original Sin II.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР