ВБургас към момента обстановката е сравнително спокойна, съобщиха от Общината.Постъпили

...
ВБургас към момента обстановката е сравнително спокойна, съобщиха от Общината.Постъпили
Коментари Харесай

Спешно събрание на оперативния щаб в Бургас

ВБургас все още ситуацията е относително спокойна, оповестиха от Общината.

Постъпили са 10 сигнала за паднали или наклонени дървета в комплексите " Меден рудник ", " Славейков ", " Черно море ", " Братя Миладинови ", на пътя Бургас- квартал " Сарафово ", квартал " Долно Езерово ".

Два от сигналите са за дървета върху коли. Работи се по премахване на проблемите.

Областният шеф на област Бургас Пламен Янев привиква незабавно експертно заседание на оперативния щаб по отношение на влошената климатична конюнктура, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация.

Тази нощ Община Варна разгласи бедствено състояние поради усложнената метеорологична конюнктура.

Оранжев код за рисково мощен вятър е разгласен за Източна България през днешния ден, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Кодът е мощ за областите Бургас, Варна, Добрич, Русе, Разград, Силистра, Сливен, Търговище, Шумен, Ямбол.

Предупрежденията на метеоролозите са за плевел и ураганен вятър от север-северозапад с пориви до 30-35 м/сек. Очакват се обилни превалявания от дъжд, които бързо даже и по Черноморието ще минават в влажен сняг с количества над 25 мм. В Странджа и по старопланинските проходи ще се образува снежна завивка, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.  Очаква се вълнението на морето в Бургаско отвън заливите да доближи 6 бала, а във Варна – 5 бала, като в следобедните часове ще отслабва.

Жълтият код е в действие за областите Велико Търново, Габрово, Кърджали, Стара Загора, Хасково. В тези области прогнозата е за мощен и краткотрайно плевел вятър от север-северозапад с пориви до 20-25 м/сек.

Силният вятър през вчерашния ден лиши живота на двама души в София и Варна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР