ВБеларус, близо до границата с Украйна, се е появила линия

...
ВБеларус, близо до границата с Украйна, се е появила линия
Коментари Харесай

Зъбите на дракона: Противотанкови укрепления са се появили в Беларус до граница с Украйна

ВБеларус, покрай границата с Украйна, се е появила линия от противотанкови укрепления " зъбите на дракона ", съобщи Украинская истина, като се базира на мониторингов проект  " Беларуски гаюн ".

Съобщава се, че линията " зъби " се намира на 10 километра от Гомел, покрай автомагистрала М8 в посока границата с Украйна. Разстоянието от мястото на монтажа им до границата с Украйна е към 20 километра.

Освен това наоколо се правят строителни работи по построяването, евентуално, на укрепления.

Медията напомня, че на съвещание на Парламентарната асамблея на ОДКБ беларуският президент Александър Лукашенко назова украинската контраофанзива  " дезинформация “ и съобщи, че " съгласно мен контранастъпление няма и не може да има “.

По-рано държавният секретар на Съвета за сигурност на Беларус Александър Волфович съобщи, че се вършат опити за вкарване на оръжия, експлозиви в страната през границата с Украйна , заяви РИА Новости.

" Напоследък се вършат опити за секване на тази държавна граница (с Украйна) и осъществяване на диверсии, внасяне на оръжия, експлозиви на територията на Беларус и други неща, които не са за положителното на света “, е декларирал Волфович на среща на Съвета на Парламентарната асамблея на ОДКБ в Минск.

Той е отбелязал, че в Беларус е основана държавна система за реагиране на терористични актове, дейности на терористични организации, противозаконни въоръжени групировки и пробата на тази система демонстрира позитивни резултати.

Той е припомнил, че при започване на май е сподавен опит за осъществяване на терористични офанзиви на територията на Беларус за дестабилизиране на обстановката, написа съветската организация, обвинените са арестувани и дават показания. 

" Установено е, че зад това стоят тайните служби на Украйна... Знаем, че сходни диверсионно-разузнавателни групи неотдавна бяха арестувани на територията на Руската федерация с помощта на взаимната активност на ФСБ (Русия ) и КГБ (Беларус). Всичко това е ориентирано към подкопаване на сигурността, нанасяне на вреди, а никой не обръща внимание на цивилното население “, е подчертал държавният секретар на Беларуския съвет за сигурност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР