Възстановяването на пазара на недвижими в Италия ще се случи

...
Възстановяването на пазара на недвижими в Италия ще се случи
Коментари Харесай

Ето кога пазарът на имоти ще достигне рекордни стойности


Възстановяването на пазара на недвижими в Италия ще се случи през 2024 година Тогава даже той ще доближи равнища над тези отпреди пандемията, сочи разбор на консултантската компания Nomisma. Тогава пазарът ще бъде подхранван от големите запаси, свързани с Националния проект за възобновяване и резистентност (PNRR).

Според основния икономист на Nomisma Лусио Пома, икономическият напредък на Италия през третото тримесечие на 2021 година е по-оптимистичен, в сравнение с се очакваше. Ако през второто тримесечие беше +0,2%, то в този момент се предвижда растеж надлежно с 2,7% и 2,6% през третото и четвъртото тримесечие и 6,1% за цялата 2021 година

„ Въпреки релативно ниската инфлация от 2,9%, възходящите цени на суровините и дефицитът на материали има риск структурните проблеми да останат още дълго време. Въпреки това доверието на потребителите и бизнеса към пазара на парцели нараства и поддържа желанието да се влага. Доверието на потребителите и бизнеса също се покачва. Само заетостта не пораства толкоз бързо, колкото Брутният вътрешен продукт “, споделя Пома.

Главният изпълнителен шеф на Nomisma Лука Донди акцентира, че ползата към закупуване на жилище в Италия е бил доста по-висок от предстоящото, достигайки до над 3,3 милиона семейства, които желаят нов дом и желаят да подобрят качеството си на живот.



Повечето купувачи се насочват към придобиването на парцели в предградията на Рим и огромните италиански градове. Причината е по-голямата ценова досегаемост до жилища и съществуването на открити площи към парцела.

Повечето от покупко-продажбите се изместват към предградията, защото точно там можете да намерите по-достъпни жилища с огромна прилежаща територия, високо равнище на сигурност и дискретност.

Очаквания. Според Nomisma продажбите на недвижими парцели ще надминат и най-оптимистичните прогнози през 2024 година, когато ще доближат 738 000 единици. През 2021 година продажбите ще са към 558 000. Основните фактори за многото на брой покупко-продажби са отстъпките на продавачите и намаляването на периодите за подписване на покупко-продажби. В същото време цените ще останат постоянни заради неналичието на предложение, което е особено за бранша след прекъсване на строителството.

За настоящата година повишаването на жилищата ще е 1.8%, а при наемите растежът ще е 2.1%.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР