Възстановяването на инфраструктурата след наводненията ще струва милиони левове, заяви

...
Възстановяването на инфраструктурата след наводненията ще струва милиони левове, заяви
Коментари Харесай

След наводненията са нужни милиони: Денков

" Възстановяването на инфраструктурата след наводненията ще коства милиони левове ”, съобщи министър председателят акад. Николай Денков. " Нека да създадем оценките, да забележим. Преди това не желая да приказвам с цифри ", уточни той.

" Частичното бедствено състояние се афишира по общини. Някои стартират да го отстраняват, само че в други остава ”, сподели още министър-председателят. Той оцени първата реакцията на институциите – регионалната администрация и кметовете – като доста добре координирана. Според него контролът върху това каква вода да се изпуска, накъде да се насочва техниката, е разрешило най-тежкият интервал да бъде овладян.

" Трябва да се приготвят поръчките на хората за нанесените вреди, с цел да може да се задвижи механизма на общественото министерство и да се изплатят още през юни обезщетения ", уточни министър председателят. " 1512 лева е оптималната помощ. Втората линия е обвързвана с развалени уреди, там оптималната сума е 2500 лева Едното добавя другото. Третата линия задействани опциите там, където е залята кухнята, хората да употребяват услугата за безвъзмезден обяд. Четвъртата линия е по линия на Агенцията по заетостта да се наемат хора, които да се включат в почистването на улиците и дворовете.

Това не е работа на военните, които ще се изтеглят на следващия ден ", уточни още Денков. Той уточни, че паралелно с това би трябвало да се придвижи и процеса за възобновяване на разрушената инфраструктура – мостове, улична настилка.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР