Възстановяване на тех индустрията се чака не по-рано от 2021

...
Възстановяване на тех индустрията се чака не по-рано от 2021
Коментари Харесай

COVID-19 удря бизнеса с чипове, електроника и автомобили

Възстановяване на тех промишлеността се чака не по-рано от 2021 година

Производството на чипове и електроника е мощно наранено от пандемията
(снимка: CC0 Public Domain)

Икономическият спад, породен от пандемията COVID-19, ще бъде най-осезаемият след Голямата меланхолия и ще наруши работата на бизнесите, свързани с коли, потребителска електроника, полупроводници и ИТ инфраструктура по целия свят, сочи отчет на Strategy Analytics. Възстановяването на тези промишлености няма да се случи по-рано от 2021 година

„ Цялата верига за доставки на електроника за нашите домове, коли и други артикули, свързани с мобилния метод на живот, ще пострада доста по време на тази рецесия, което евентуално ще се усети по целия свят през идващите три до четири тримесечия ”, разяснява президентът и водещ анализатор на Strategy Analytics – Харви Коен.
още по тематиката
Специалистът предизвестява за осезателен спад на действителния Брутният вътрешен продукт през второто и третото тримесечие на 2020 година Връщане към позитивна динамичност не се чака до второто тримесечие на 2021 година

Глобалните продажби на смарт телефони през 2020 година ще потънат с 23% и едвам през идната година ще се възстановят леко. Икономическият спад ще повлияе доста на внедряването на 5G. Стартирането на комерсиални мрежи от пето потомство в Европа се забавя и ползата на потребителите към скъпи устройства, поддържащи новия стандарт, видимо отслабва.

Поради пандемията, страни като Испания, Италия, Франция и Австрия към този момент са отсрочили търговете за разпределение на честоти за 5G. Освен това въвеждането на новата технология се забави доста в Южна Корея, заяви по-рано Ройтерс.

Въпреки че китайските вериги за доставки към този момент се възвръщат, доста консуматори премислят проектите си за прекосяване към 5G технология.

Може би единствено в сегмента на услугите за достъп до интернет обстановката не е толкоз плачевна, защото ограниченията за карантина усилват търсенето на широколентов достъп. В кратковременен проект обаче това ще има дребен резултат върху приходите на операторите, съгласно Strategy Analytics.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР