Възстановяваме и преместваме Паметника на Съветската армия, за да се

...
Възстановяваме и преместваме Паметника на Съветската армия, за да се
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Възстановяваме и местим паметника, за да помним миналото, но и да тръгнем напред

Възстановяваме и преместваме Паметника на Съветската войска, с цел да се помни предишното, само че и с цел да кажем, че е време да тръгнем напред. Искаме да сложим ясна граница сред паметниците на руснаците, починали за свободата на нашата страна, които почитаме и, въпреки това, тотемите на руския тоталитаризъм. Това се споделя в позиция на " Продължаваме промяната " (ПП), оповестена на формалния им Фейсбук профил във връзка началото на демонтирането на паметника.

Днес демонтирането на Паметника на Съветската войска продължава.

" Преди 33 години се разделихме с тоталитарната страна, с партийния комунистически уред, с призраците на Студената война. Символите на този тъмен за България и света интервал обаче останаха непокътнати през всички тези години и заемат централно място в сегашното ни ", се показва в позицията.

" Убедени сме, че на най-почетното място в София би трябвало да има знаци на свободата и независимостта на България, а не на поклонение пред непозната войска на несъществуваща от дълго време страна. Вярваме, че ще вървим напред с увереността на научените исторически уроци. Дължим го на родителите си, и на идващите генерации българи ", декларират от Политическа партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР