Възстановено е електрозахранването в домовете на хората от наводнените села.

...
Възстановено е електрозахранването в домовете на хората от наводнените села.
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Правителството ще отпусне 200 хил. литра вода от Държавния резерв за пострадалите села в Карловско

Възстановено е електрозахранването в домовете на хората от наводнените села. Работи се и за връщането и на уличното осветяване. До три седмици улиците, инфраструктурата, мостовете и деретата на реките ще бъдат почистени и възобновени. Утре в почистването ще се включат в допълнение 400 военнослужещи и техника. Това сподели при започване на държавното съвещание служебният министър председател Гълъб Донев.

" В потърпевшите от наводненията села имат потребност от хора, които да им оказват помощ да стартират живота си на чисто и да не газят през тиня, когато влизат в домовете си. За да ускорим възобновяване след потопа, държавното управление, дружно с регионалния шеф на Пловдив и кметовете продължаваме с повече техника и хора разчистването на наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина ", добави още Донев.

" За нас е значимо колкото може по-скоро да бъдат разчистени домовете и дворовете на хората. Както нормално, в почивните дни ще се причислят и доброволци от доста места на страната. Благодаря на българите, които от 2 септември живеят с тъгата на хората и са солидарни освен с думи, само че и с дейностите си. Всяко изпитание за изправяне е крачка към възвръщане на нормалността ", разяснява Донев.

Правителството ще отпусне 200 хиляди литра вода от Държавния запас за потърпевшите села в Карловско.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР