Възстановено е движението в платното за Кулата на АМ “Струма

...
Възстановено е движението в платното за Кулата на АМ “Струма
Коментари Харесай

Възстановено е движението в платното за Кулата на АМ “Струма”

Възстановено е придвижването в платното за Кулата на Автомагистрала “Струма ” при 8-ми км. Участъкът, на който в събота вечерта се срути скална маса на пътното платно, е обрушен. Монтирана е нова защитна мрежа с предпазни въжета, с цел да се предотвратяват нови сривания, сподели пред медиите ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски, който направи оглед на място.

            Той благодаря на алпинистите и на чиновниците на пътноподдържащата компания за извънредно усилената работа в доста неприятни метеорологични условия. При минусови температури, доста мощен вятър и макар дъжда през нощта и сутринта съумяха да обрушат напълно ската, тъй че да се обезпечи сигурността на пътуващите и да възстановим придвижването,  сподели Терзийски.

            Председателят на АПИ осведоми, че чиновници на всички регионални пътни ръководство и на пътноподдържащите компании правят денонощни огледи на всички рискови сектори от републиканската пътна мрежа. Ако бъде открит риск от рухване на камъни и скална маса, секторът ще бъде обозначен, а при нужда и ще се лимитира прекосяването, с цел да може незабавно да стартират действия по обрушване и подсилване на  региона, изясни той.

            Георги Терзийски заяви, че организацията ще употребява експертизата на научната и техническата общественост, на специалистите по свлачищни и геодинамични процеси от Българска академия на науките, от Минно-геоложкия университет и от Университета по архитектура, строителство и геодезия, с цел да се  ползва и техният опит за още по-успешно осъществяване на оценка и разбор на риска от сривания. Целта е да действаме превантивно, с цел да предотвратим сривания, уточни Терзийски.

            В отговор на въпрос ръководителят на АПИ осведоми, че секторът от Искърското дефиле при с. Елисейна  остава затворен.  Там също се работи извънредно интензивно в светлата част на деня, без значение от недобрите метеорологични условия. Амбицията ни е оптимално бързо да отворим сектора, само че откакто в действителност се убедим и специалистите дадат гаранция, че прекосяването ще бъде безвредно, означи Терзийски и добави, че на следващия ден не престават дейностите по комплицираното обрушване на прилежащия до срутището  регион.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР