Възстановени са дишането и сърдечната дейност на 8-годишното момченце, което

...
Възстановени са дишането и сърдечната дейност на 8-годишното момченце, което
Коментари Харесай

Гръмотевица удари осемгодишен, в кома

Възстановени са дишането и сърдечната активност на 8-годишното момченце, което беше изумено от гръмотевица в Бургас. Инцидентът е станал в 18.40 часа довечера по време на късата гръмотевична стихия в града.

8-годишното момченце се е разхождало с родителите и сестра си в Морската градина, когато ненадейно стартира гръмотевична стихия. Те са тръгнали към близкото заведение, с цел да се скрият от дъжда, само че детето е ударено по пътя от гръмотевица.

Линейката идва на мястото на случая за минути и момченцето е отведено в Спешния център на Бургаската болница. Зам.-директорът на здравното заведение Светослав Тодоров:

„ В 19 ч. на територията на Мултипрофилно незабавно поделение на УМБАЛ Бургас е докарано дете в клинична гибел, носено от татко си, без дихателна и сърдечна активност. Благодарение на бързите и съответни ограничения на сътрудниците то е възстановило сърдечна и дихателна активност, подпомагано посредством апаратна вентилация. Към момента е настанено в отделението по анестезиология и интензивно лекуване с заплаха за живота. Извършват се спомагателни образни проучвания, които да открият всички пострадвания, както и спомагателна консултативна активност. Доколкото разбрах, фамилията е от Бургас. Разбрах, че се е случило на плажа, не мога да дам спомагателни детайлности “.

Миналата година 18-годишно момиче беше ударено от гръмотевица в Приморско. Благодарение на съответната интервенция още веднъж на бургаските лекари след повече от месец лекуване момичето се възвърне.18-годишната Теодора дълго по-късно благодари на своите спасители.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР