Възстановена паметната плоча на Петимата от РМС в София предизвика

...
Възстановена паметната плоча на Петимата от РМС в София предизвика
Коментари Харесай

Чобанов разкри законно ли е връщането на скандалната плоча на Петимата от РМС в София

Възстановена паметната плоча на Петимата от РМС в София провокира същински скандал.

Доброволци реновираха паметната плоча на известните от близкото минало комунистически деятели, известни като Петимата от РМС. Това става със съдействието на кмета на регион "Изгрев " доктор Делян Георгиев.

Д-р Георгиев е дал позитивно мнение за възобновяване на плочата, на която има и две петолъчки.

Вчера от Съюз на демократичните сили приканиха Столична община да предприеме дейности и желаеха да се "премахне тази провокация и засегнатост против демокрацията ".

Столичният зам.-кмет по културата и образованието доцент доктор Тодор Чобанов разкри пред Българска национална телевизия детайлности за възобновения монумент.

От през вчерашния ден правим инспекция. Законовите процедури по възобновяване на плочата не са осъществени. Има данни за самоуправни дейности на районния кмет, безапелационен бе зам.-кметът.

"Столичната община не е знаела, че плочата ще бъде върната и решението не е в съгласие. Не е гласувано и на Столичен общински съвет ", сподели още той.

Това е една от плочите отстранени за декомунизация в страната. В рамките на деня ще получим документи по заключението, приключи доцент Тодор Чобанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР