Възстановена е продажбата на месечни електронни винетки за тежкотоварните автомобили

...
Възстановена е продажбата на месечни електронни винетки за тежкотоварните автомобили
Коментари Харесай

Възстановена е продажбата на месечни винетки за товарни автомобили

Възстановена е продажбата на месечни електронни винетки за тежкотоварните коли с позволена оптималната маса над 3,5 тона, оповестяват от АПИ.

Услугата е налична в уеб страницата www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на касите на регионалните пътни ръководства.

Продажбата на месечни винетки за тежкотоварни коли беше прекратена на 17 юли.
 Връщат в продажба месечни винетки
Връщат в продажба месечни винетки

Това разгласи в Народното събрание шефът на Националното тол ръководство Олег Асенов

В бр. 60 на " Държавен вестник " от през днешния ден са обнародвани и влизат в действие измененията в Закона за пътищата, с които комерсиалната употреба на тол системата, се отсрочва за не по-късно от 1 март 2020 година и надлежно се възвръщат месечните винетки за товарните транспортни средства.

До въвеждането на тол системата тежкотоварните коли ще употребяват републиканската пътна мрежа със възнаграждение на винетка - месечна, седмична или дневна.
 Българска социалистическа партия и ГЕРБ се карат за тол системата
Българска социалистическа партия и ГЕРБ се карат за тол системата

Левица упрекна ръководещите в некадърност да създадат промяната

Припомняме, от Българска социалистическа партия сигнализираха, че по граничните пунктове не се оферират в продажба месечни винетки и желаеха пояснение от министър Петя Аврамова . Тя пристигна в Народното събрание и уточни, че спирането на продажбата на месечни винетки е направено след влизането на закона в действие и със знанието и единодушието на превозваческия отрасъл.

По този мотив депутатите влязоха в конфликт във връзка с въвеждането на тол системата . От Българска социалистическа партия са уверени, че държавното управление на ГЕРБ няма административния потенциал да се оправи с промяната в бранша макар обещанията и упованията си за облага, която да бъде вложена в ремонт и поддръжка на пътищата в страната.
 Превозвачите нямали срещу седмичните винетки
Превозвачите нямали срещу седмичните винетки

Аврамова се похвали с добър разговор с сектора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР