Възрастно семейство пострада от паднали дървета на пътя. Инцидентът стана

...
Възрастно семейство пострада от паднали дървета на пътя. Инцидентът стана
Коментари Харесай

Дървета падат върху хора има ли виновен?

Възрастно семейство пострада от паднали дървета на пътя. Инцидентът стана в събота. Мъжът и дамата спрели до крайпътна чешма покрай Петрохан. Докато си почивали под дебелата сянка, върху тях падат две дървета, осведоми Нова.

Мъжът е настанен в болница. Единият му крайник е с тежка фрактура, а другият може да бъде ампутиран. В „ Здравей, България ” тази заран околните на потърпевшите описаха, че всичко се е случило доста бързо и те не са съумели да реагират. Според тях случаят е можело да бъде предотвратен, в случай че мястото е било огледано от управляващите, а изсъхналите - отстранени.

От АПИ изясняват, че при първичния оглед на мястото е открито, че дънерът на падналото дърво е бил на повече от 20 м разстояние от пътя и не е тяхна отговорност, а на горския фонд. От локалното горско стопанство от своя страна обявиха, че решението за унищожаване на рискови дървета може да бъде взето от шест институции, измежду които и лицата, които стопанисват инфраструктурния обект. В този случай от АПИ, която стопанисва пътищата в страната.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР