Възрастните хора тази година ще получат близо 20 000 ваучера

...
Възрастните хора тази година ще получат близо 20 000 ваучера
Коментари Харесай

Мая Манолова: 25 000 души са дарили в кампанията Великден за всеки

Възрастните хора тази година ще получат близо 20 000 ваучера на стойност 20 лева и над 10 000 хранителни пакета. Това е равносметката досега от тазгодишното издание на акцията " Великден за всеки ", проведена от омбудсмана Мая Манолова.

Тя беше посетител в утринния блок на Българска национална телевизия.

Кампанията за събиране на средства ще продължи до 7 май. До момента 25 000 българи са създали подаяние.

Мая Манолова сподели, че стотици доброволци са взели участие в набирането на хранителни артикули, присъединили са се и 44 магазина в 14 града.

Тя изрази вяра акцията " Великден за всеки " да бъде продължена и от идващия омбудсман.

Омбудсманът разяснява и тематиката за топлофикациите.
Мая Манолова: Липсата на доверие в метода, по който се образуват сметките, неприятното отношение, неприятното ръководство на тези сдружения, главно на столичната топлофикация, водят до това, че хората всеобщо се отхвърлят действително да употребяват парно, което покачва сметките на останалите, които използват. От друга страна топлофикациите просто не могат да си събират отговорностите. Липсата на реакция и от Народното събрание, и от министъра на енергетиката, и най-много от Столичния общински съвет, които дават отговор за това столично сдружение, това завърта порочния кръг, при който от ден на ден хора са недоволни от Топлофикация, а сметките порастват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР